MedWatch

Novo-fonds rugekasse sender millioner afsted til otte lovende life science-projekter

Novo Nordisk Fondens biotekinkubator Bioinnovation Institute bevilger for anden gang næsten 1 mio. kr. til otte lovende projekter, så de kan bevise, at deres ideer holder vand. Målet er dannelsen af nye medico,- og biotek-virksomheder.

Novos life science-inkubator, Bioinnovation Institute, har igen uddelt proof of concept-legater på lige knap 1 mio. kr. til otte lovende projekter, der skal blive til nye life science-virksomheder. | Foto: Bioinnovation Institute / PR

Bioinnovation Institute, Novo Nordisk Fondens rugekasse for life science-virksomheder, uddeler nu for anden gang proof of concept-legater - denne gang til otte lovende projekter, der hver modtager enten 890.000 kr. eller 950.000 til at etablere proof og concept for deres forskning og ideer.

Legaterne blev første gang uddelt i januar sidste år, og som noget nyt i år, er modtagerne ikke kun fra de store universiteter, KU, DTU og Aarhus og Aalborg Universitet, men også fra Rigshospitalet og Kræftens Bekæmpelse.

"Vi er meget glade for endnu en gang at se ansøgere fra alle danske universiteter, men også hospitaler ansøge om et program med kommercielt fokus. Hos BII arbejder vi på at bringe forskning tættere på markedet, og proof of concept-programmet er det første skridt på denne rejse," siger Louise Clemmensen, videnskabelig udvikler og ansvarlig for programmet, i en meddelelse.

Proof of concept-legaterne bliver uddelt til projekter, der har et klart, kommercielt formål, og ideen bag projektet skal over et 12 måneder langt forløb udvikle sig mod at kunne blive grundstenen for en ny life science-virksomhed.

De udvalgte projekter kommer indenfor områderne medico, farma og industriel biotek, og de første projekter begynder arbejdet allerede her i januar.

Kun projekter, der kan føre til udvikling af nye produkter eller applikationer er berettigede til proof of concept-programmet, og pengene skal dække udgifter til blandt andet patentansøgninger, forskningsaktiviteter og udvikling af prototyper.

I kølvandet på nyt startupprogram

Legatuddelingen kommer kun kort tid efter, at Bioinnovation Institute lancerede et nyt startupprogram, hvor inkubatoren vil donere et trecifret årligt millionbeløb direkte til forskere på universiteterne, der gerne vil starte et biotekselskab.

Forskere støttet af det nye program får 6 mio. kr. årligt over en treårig periode, som skal bruges til at hyre en forskergruppe, der skal arbejde på projektet på Bioinnovation Institute, og inkubatoren håber på at støtte 18-20 forskellige projekter.

Bioinnovation Institute blev stiftet af Novo Nordisk Fonden ved udgangen af 2017 med en bevilling på cirka 400 mio. kr. over en treårig periode og har senere fået yderligere penge i kassen.

I september fik biotekinkubatoren sin første store sejr, da selskabet Stipe Therapeutics, der er indskrevet hos Bioinnovation Institute, rejste 149 mio. kr. i frisk kapital.

Næste ansøgningsfrist for næste proof of concept-legat er 12. marts 2020.

                                                         

Bioinnovation Institute klar med trecifret millionbeløb til nyt startupprogram

Stipes milliongevinst giver Novos Bioinnovation Institute den første store sejr 

Bioinnovation Institute vil uddele 35 mio kr mere end planlagt i år

Bioinnovation Institute uddeler første proof of concept-legater 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier