MedWatch

Bioinnovation Institute klar med trecifret millionbeløb til nyt startupprogram

Novo Nordisk Fondens biotekinkubator Bioinnovation Institute vil investere op til 120 mio. kr. årligt i et startupprogram, der skal hjælpe forskere på universiteterne med at starte virksomhed.

Jens Nielsen, adm. direktør i Bioinnovation Institute. | Foto: Bioinnovation Institute / PR

Biotekinkubatoren Bioinnovation Institute er klar til at investere et trecifret årligt millionbeløb i et nyt startupprogram, hvor inkubatoren vil donere penge direkte til forskere på universiteterne, der gerne vil starte et biotekselskab.

Det skriver Børsen.

Forskere støttet af det nye program får 6 mio. kr. årligt over en treårig periode, som skal bruges til at hyre en forskergruppe, der skal arbejde på projektet på Bioinnovation Institute, og inkubatoren håber på at støtte 18-20 forskellige projekter.

Bioinnovation Institute blev stiftet af Novo Nordisk Fonden ved udgangen af 2017 med en bevilling på cirka 400 mio. kr. over en treårig periode og har senere fået yderligere penge i kassen.

I september fik biotekinkubatoren sin første store sejr, da selskabet Stipe Therapeutics, der er indskrevet hos Bioinnovation Institute, rejste 149 mio. kr. i frisk kapital.

Stipes milliongevinst giver Novos Bioinnovation Institute den første store sejr 

Bioinnovation Institute har vind i sejlene og får ny millionbevilling

Første selskab fra Novos life science-inkubator bukker under  

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier