MedWatch

Finanshuse ser stort potentiale i mulig Alzheimers-behandling fra Novo Nordisk

Selvom Novo Nordisk på den korte bane næppe vil lukrere på en mulig ny Alzheimers-behandling, så ser finanshuset Bernstein et stort potentiale på længere sigt.

Foto: Tidsvilde Stine/Ritzau Scanpix

Novo Nordisks forskningschef Mads Krogsgaard Thomsen afslørede på en konference i USA natten til onsdag, at Victoza (liraglutid), der normalt bruges til behandling af type 2-diabetes, kan udsætte tidspunktet for demens, og i kølvandet af dette vurderer finanshuset Bernstein, at succes med en behandling ved Alzheimers sygdom kan give et stort potentiale for aktien.

Det skriver Bloomberg News.

Potentialet ses dog ikke på kort sigt, medmindre Novo flytter undersøgelsen direkte til fase 3. Bernstein pointerer, at tidlige data indikerer, at GLP 1-midlet Victoza kan udskyde eller reducere risikoen for at få Alzheimers. Markedet venter på et større og længere klinisk forsøg af liraglutid mod Alzheimers, der ventes i første halvår af 2020.

Finanshuset Alm. Brand pointerer også, at markedspotentialet i Alzheimers-behandling er enormt, men at det er med meget lav sandsynlighed. Alm. Brand fremhæver også, at vi er meget tidligt i data, samt at ca. 160 produkter over de sidste 15 år er blevet lagt i graven selv i senfase-forsøg i forsøget på at opnå en Alzheimer-behandling.

Novo Nordisk-aktien fortsætter torsdag opturen med en stigning på 1,2 pct. til 423,75 kr. efter onsdagens markante stigning på 5,0 pct.

Børsen skrev onsdag, at Novo Nordisk på den årlige J.P. Morgan-konference har annonceret, at analyser af data fra forsøg med Victoza viser, at GLP-1-midlet udsætter tidspunktet for demens.

Alzheimers-drømme sender Novo Nordisks værdi over 1000 milliarder

Novo Nordisk på vej mod kursrekord

Analytiker: For tidligt at glæde sig over Novos muligheder inden for Alzheimers

Novo-middel udsætter demens

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier