MedWatch

Novo Nordisk på vej mod kursrekord

Prisen for en aktie i Novo Nordisk står onsdag til at overgå rekorden fra 2015 og lukke i det højeste niveau nogensinde.

Aktien i Novo Nordisk har været godt kørende hele dagen, men i løbet af eftermiddagen er stigningen tiltaget i styrke - og har sat kurs mod det højeste lukkeniveau nogensinde.

Onsdag ved 16-tiden ligger aktien 4,7 pct. højere i 417,25 kr.

Dermed ser rekorden fra 5. august 2015, da aktien lukkede i 410,70 kr., ud til at blive overgået i dagens handel.

Aktien har været i fokus dagen igennem, efter at Novo Nordisks analyser af data med diabetes-2-midlet Victoza har bekræftet, at GLP-1-midler kan vise sig at blive et gennembrud i Alzheimers sygdom.

Det skrev Børsen onsdag.

Ifølge Claus Henrik Johansen, seniorporteføljeforvalter i Danske Bank, har Novo på den årlige JPMorgan-konference i USA for første gang bekræftet, at data indikerer, at midlet kan udsætte demenssygdommen.

Nyheden vækker glæde hos investorerne, herunder hos Thorleif Jackson, der forvalter 400 mio. kr. i Jackson Familieinvest. Her er Novo Nordisk den største position med en vægt på næsten 13 pct.

"Novo Nordisks GLP1 ligner mere og mere et vidundermiddel, der virker på mange sygdomme. Diabetes, fedme, fedtlever, hjerte-kar-sygdomme og nu også Alzheimers," siger han til Børsen.

Analytiker: For tidligt at glæde sig over Novos muligheder inden for Alzheimers

Novo-middel udsætter demens

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier