MedWatch

Analytiker: For tidligt at glæde sig over Novos muligheder inden for Alzheimers

Et muligt Alzheimers-middel fra Novo Nordisk er stadig meget spekulativt, da meget kan gå galt, påpeger medicinalanalytiker.

Foto: Novo Nordisk / PR

Det er glædeligt, at Novo Nordisk tilsyneladende tror på mulighederne inden for Alzheimers, men det er for tidligt at sige, om medicinalselskabet fra Bagsværd får succes.

Det siger medicinalanalytiker Jannick Lindegaard Denholt til dagbladet Børsen, efter at koncernforskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen ved J.P. Morgan-konferencen i USA fortalte, at selskabet har set tidlige indikationer på, at diabetesmidlet Victoza kan udsætte demens.

"Det er super spændende, at det ikke længere kun handler om diabetes i Bagsværd, og at der findes andet, men at tro, at træerne nu vokser ind i himlen, er måske lige tidligt nok, da Alzheimers jo er et komplekst sygdomsområde," siger han til avisen.

Novo Nordisk har tidligere sagt, at man godt kunne finde på at rykke ind på området med sine GLP-1-midler, hvis muligheden for succes så tilpas stor ud, og selskabet afventer nu resultaterne af et eksternt studie, førend det beslutter, om det vil sætte gang i et senfasestudie med GLP1-midlet semaglutid, der kendes fra diabetesmidlerne Ozempic og Rybelsus, mod Alzheimers sygdom.

Novo-middel udsætter demens

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier