MedWatch

Chef i Novartis solgte stor aktiepost før sag om datamanipulation nåede offentligheden

En ledende medarbejder i Novartis solgte aktier for mere end 6 millioner kroner efter at selskabet havde oplyst de amerikanske myndigheder om snyd med studiedata. Salget skete, før offentligheden fik viden om sagen.

Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / Ritzau Scanpix

Det vakte ikke nogen større opmærksomhed, da en højstående medarbejder i schweiziske Novartis 19. juli solgte aktier i selskabet for næsten 6,5 mio. kr.

Det gør aktiesalget imidlertid nu, for siden aktiesalget r det kommet frem, at der er blevet snydt med de data, der ligger til grund for de amerikanske myndigheders vurdering af lægemidlet Zolgensma; en nyudviklet genterapi, som kan kurere en form for muskelsvind i rygraden i spædbørn.

Sagen først blev offentligt kendt 6. august, selvom Novartis flere uger tidligere havde orienteret de amerikanske myndighederne om de manipulerede data – og i mellemtiden havde den ledende medarbejder hos Novartis altså solgt ud af sine aktier i selskabet, skriver nyhedsbureauet Reuters med henvisning til en artikel i den schweiziske avis SonntagsZeitung.

En talsmand for Novartis fortæller til Reuters, at handlen på forhånd er blevet grundigt undersøgt og godkendt, og at den pågældende person ikke var i besiddelse af nogle informationer om den forestående sag, der kunne have foranlediget aktiesalget.

En aktie i Novartis faldt ca. 3 pct. på børsen, da nyheden om den manipulerede data blev offentliggjort.

Novartis skifter forskningschefer ud efter dataskandale

Novartis-topchef om håndtering af fiflerisag: "Vi forsøgte at gøre alt rigtigt"

Novartis har manipuleret med data, der førte til grønt lys for verdens dyreste lægemiddel

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier