MedWatch

Donald Trump lover billig udenlandsk medicin til amerikanske stater

USA’s præsident fortsætter sin kritik af medicinalindustrien og lover nu billig medicin fra udlandet til amerikanske patienter.

Donald Trump fortsætter sin dagsorden om billigere medicin i USA. | Foto: Ritzau Scanpix/AP Polfoto/Evan Vucci

Hvis det står til den amerikanske præsident Donald Trump, skal landets stater have lov til at købe medicin ind fra udlandet, hvis de kan få den til en lavere pris end i USA.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Ved et arrangement om hospitalsudgifter i Det Hvide Hus kritiserede den republikanske præsident medicinalselskaberne for urimelig opførsel, som gav andre lande bedre aftaler end den, de tilbød USA.

"Vi må tillade stater at købe medicin i andre lande, hvis vi kan købe den til en markant lavere pris. Medicinalselskaberne har behandlet os meget, meget urimeligt," sagde Donald Trump.

Trump førte i sin tid valgkamp en kampagne om at reducere prisen på medicin, men siden han overtog præsidentposten i 2017, har han taget få konkrete initiativer på området.

"Reglerne og reguleringen i vores land har været totalt rædselsfuld. Vi vil give dem lov til, med bestemte tilladelser, at gå til andre lande, hvis de kan købe den for 40, 50, 60 pct. mindre. Det er ynkeligt, men det er sådan, det kan virke," sagde Donald Trump.

Teva beskyldes for at fuske med medicinpriser i USA

Canada tager kampen op mod høje medicinpriser

Medicin til 13 mio kr per behandling rammer markedet i USA

Donald Trump vil diskutere medicinpriser med demokratiske ledere

Trump afviser penge fra medicinalindustrien til sin kommende præsidentkampagne 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier