MedWatch

Den israelske life science-industri nyder godt af Tevas kvaler

De tusindvis af medarbejdere, som i disse måneder forlader storkoncernen Teva i Israel, er med til at løfte den samlede life science industri i landet ved at skifte til andre selskaber eller starte nye op, skriver et lokalt medie.

Foto: /ritzau/AP/Tsafrir Abayov

Den israelske medicinalkoncern Teva, som er styret af danske Kåre Schultz, er den absolut største magtfaktor i life science-miljøet i landet.

Gennem de seneste par år er Teva dog løbet ind i gevaldig modvind, og det har affødt en kæmpemæssig spareplan, som skal fjerne 14.500 stillinger globalt på tværs af selskabet, hvoraf 1750 vil være i hjemlandet.

Den plan har ført til omfattende protester og strejker i den israelske organisation, men for en række andre selskaber i landet kommer det som en gave fra himlen.

Det skriver det lokale erhvervsmedie Globes.

De mange erfarne Teva-folk, som får en fyreseddel, ryger nemlig videre til andre selskaber eller starter helt nye op.

Ifølge Globes har Teva altid sørget for, at dets højtstående ansatte bliver oplært og samler erfaring hos andre israelske selskaber eller hos aktører i udlandet. Men økosystemet i Israel har ikke tidligere nydt godt af det, da udskiftningen i medicinalkæmpens medarbejderbase var ganske lav.

Det bliver der altså ændret på i disse måneder.

Blandt de nye selskaber startet af tidligere Teva-folk finder man Clexio Biosciences, der udvikler nye metoder til levering af lægemidler mod smerte og CNS-sygdomme, og 89Bio, der udvikler lægemidler mod fedtleversygdommen NASH og allerede har rejst små 400 mio. kr. fra lokale og amerikanske investorer.

Kåre Schultz opjusterer forventningerne hos Teva  

Kåre Schultz: Gældsbyrde og kompleksitet adskiller Teva fra Lundbeck 

Teva lukker israelsk fabrik 

Teva-ansatte sagsøger Kåre Schultz: Hvorfor er det kun direktørerne, der skal have deres bonus? 

Kåre Schultz går endnu længere: Vil lukke 40 af Tevas fabrikker 

Kåre Schultz: "Jeg skal have gælden ned, så jeg kan holde mere af mit job" 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier