MedWatch

Kåre Schultz: Gældsbyrde og kompleksitet adskiller Teva fra Lundbeck

Opgaven er både større og sværere for Kåre Schultz i Teva, end den var i Lundbeck, men ellers er den langt hen ad vejen den samme - nedskæringer og besparelser. Det siger den danske topchef til Børsen.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

Danske Kåre Schultz blev sidste år gjort til topchef for israelske Teva, og her er han primus motor på en omfattende spareplan, der skal fjerne 14.000 stillinger i medicinalselskabet, svarende til hver fjerde ansatte.

Det var omtrent samme manøvre, Kåre Schultz havde stor succes med at gennemføre i Lundbeck - omend i mindre skala - men den nye opgave er alligevel anderledes, siger han til Børsen.

"Der er to ting, der adskiller sig. Det ene er størrelsen, for det er større og mere komplekst. Og det andet er gælden. Selskabet har jo en stor gæld, hvilket ikke var tilfældet for Lundbeck," siger Kåre Schultz til avisen.

Fyringen af de 14.000 medarbejdere, hvoraf godt 6000 allerede er røget, har skabt furore i Israel, hvor Teva er blandt de største arbejdspladser. Men det er et nødvendigt skridt for at få selskabet på fode igen og få nedbragt en gæld, der overstiger 30 mia. dollars efter købet af Actavis' generikaforretning for få år siden.

Kåre Schultz kalder selv spareøvelsen, som skal fjerne årlige omkostninger for 3 mia. dollars, "en ubehagelig proces, som man psykologisk helst var foruden, men som man er nødt til at gøre."

Og planen ser allerede så småt ud til at virke, da Teva for nylig kunne opjustere sine forventninger til indtjeningen i 2018 i forbindelse med sit regnskab for årets første kvartal.

Teva opjusterer forventningerne 

Kåre Schultz: Vi vil ikke længere give rabat, bare fordi folk beder om det 

Nye ændringer på vej i Tevas bestyrelse 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier