MedWatch

Kåre Schultz: "Jeg skal have gælden ned, så jeg kan holde mere af mit job"

Teva-topchef Kåre Schultz var klar i spyttet, da han på en konference i San Francisco fortalte om selskabets strategi fremadrettet. Ifølge Kåre Schultz har Teva stirret sig blind på omsætningen. Nu skal driftsresultatet op og gælden ned.

Foto: /ritzau/Jens Dresling

End ikke Israels premierminister, Benjamin Netanyahu, kunne rykke ved Kåre Schultz' plan om at fyre 14.000 ansatte i israelske Teva. Og foran publikum på JP Morgans Healthcare Conference i San Francisco forsøgte danskeren heller ikke at forsøde sit budskab.

"Jeg kan ikke lide at styre et selskab i gæld, så det er lidt en sjov situation, jeg står i," sagde Kåre Schultz ifølge netmediet Endpoints.

"Jeg skal have gælden ned, så jeg kan holde mere af mit job," fortsatte han.

Omsætningen fyldte for meget

I sin tale påpegede Kåre Schultz også, hvad der efter hans mening er gået galt i Teva over de seneste mange år. Han fortalte, at Teva har tænkt for meget på omsætning og for lidt på profit.

"Teva plejede at fokusere på at maksimere omsætningen i kopimedicin-forretningen med troen på, at hvis man bare maksimerede omsætningen, så ville alt det andet også falde på plads," sagde han og fortsatte:

"Det virker bare ikke. Man er altid nødt til at maksimere driftsindtjeningen. Hvis du tænker over det, så betyder maksimering af omsætning, at du tager alle salgsaftaler, du kan få, bare for volumens skyld. Du fokuserer ikke på profitten ved hvert produkt. Det vil vi gøre fremadrettet."

Brug for samling

Kåre Schultz sagde også, at Teva hidtil har været drevet som mange små dele i stedet for en samlet enhed.

"Det har betydet, at meget få mennesker har haft et godt indtryk af driftsindtjeningen og resultatopgørelsen, udover den adm. direktør og bestyrelsen. Det er ikke nok til at drive et selskab," sagde den tidligere Lundbeck-topchef.

Teva kæmper med ca. 200 mia. kr. i gæld, og selskabets storsællert Copaxone bliver tilmed presset af kopimedicin, der på blot tre måneder har snuppet 10 pct. af det samlede salg af lægemidlet mod multipel sklerose.

Kåre Schultz forsikrede derfor også, at Teva "skærer omkostninger hvorend vi kan, og hvor det ikke påvirker profitskabelsen."

Teva smager egen medicin: Taber stor markedsandel til kopimiddel på få måneder

Danske aktionærer har smidt hundredevis af millioner efter Kåre Schultz i Israel

Medie: Netanyahu kunne ikke rykke på Kåre Schultz 

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier