MedWatch

Teva lukker israelsk fabrik

Adm. direktør Kåre Schultz og israelske Teva har ikke haft held med at finde en køber til en af selskabets fabrikker, som derfor står til lukning i 2019.

Foto: /ritzau/AP/Tsafrir Abayov

Knap 200 ansatte på Tevas fabrik byen Ashdod i Israel står til at miste deres job, når fabrikken lukker i marts 2019. Halvdelen af de ansatte vil dog allerede i de kommende måneder blive opsagt.

Det skriver Reuters, efter at det mandag stod klart, at medicinalselskabet, der er Israels største arbejdsplads og verdens største producent af kopimedicin - ikke har haft held med at finde en køber til fabrikken.

"Fabrikken i Ashdod indgår i en omstruktureringsproces, der foregår i Israel og globalt for at reducere omkostningerne af hensyn til den store gæld, som selskabet har opbygget, samt de komplekse forhold relateret til at håndtere gælden," lyder det fra selskabet i en skriftelig kommentar til Reuters.

Teva og selskabets danske topchef Kåre Schultz har gennem længere tid lagt arm med landets stærke fagforeninger, der med lukningen beskylder selskabet for ikke at handle ud fra et ønske om at fastholde eller ligefrem styrke sin position i Israel. I forløbet op til præsentationen af selskabets store spareplan på ca 19 mia. kr. har Kåre Schultz blandt andet mødtes med landets premierminister Benjamin Netanyahu.

Teva lukker to amerikanske kontorer og dropper lobbyister

Kåre Schultz’ spareplaner koster nu også jobs i Tevas amerikanske hovedkvarter

Tevas bestyrelse halverer eget honorar 

Kåre Schultz går endnu længere: Vil lukke 40 af Tevas fabrikker

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier