MedWatch

Fransk fedtleverselskab vil noteres i USA og gennemføre rettet emission

Et fransk biotekselskab, der ligesom Novo Nordisk forsøger at udvikle en behandling mod fedtleversygdommen NASH og tidligere har været meldt i den danske koncerns søgelys, vil nu havde noteret sine aktier i USA. Samtidig vil man gennemføre en rettet aktieemission i Europa.

Foto: Colourbox

Det franske biotekselskab Genfit, der er børsnoteret på Euronext i Paris vil sikre større handel af sine aktier blandt amerikanske investorer.

Selskabet har således annonceret planer om at gennemføre en notering af såkaldte American Depositary Shares - værdipapirer, som repræsenteret en eller flere aktier i selskabet.

Samtidig med den amerikanske børsnotering vil biotekselskabet gennemføre en rettet emission af sine aktier uden fro USA, primært i Europa. Det meldes dog ikke noget om tidsplanen eller beløbet, men satser på at hente, i forbindelse med nogen af de to aktiesalg.

Der meldes heller ikke noget om baggrunden for beslutningen, men det bunder uden tvivl i, at man har mulighed for i de kommende år at få godkendt sit første lægemiddel.

Frontløber på populært område

Genft er blandt de fremmeste aktører på det populære område for behandling af sygdommen ikke-alkoholisk steatohepatitis (NASH).

Det er en variant af ikke-alkoholisk fedtleversygdom, som man ikke tidligere har været så opmærksom på i industrien, men som nu er kommet i en lang række selskabers søgelys, da den er på markant fremmarch i den vestlige verden.

Sygdommen forventes at vælte hepatitis C af pinden som den mest almindelige årsag til levertransplantationer allerede om få år, og selvom der endnu ikke er nogen lægemidler godkendt mod den, så forventes sygdomsområdet at blive et markant multimilliardmarked inden for den nærmeste fremtid. Deutsche Bank har tidligere set en potentiel markedsværdi på op til 35 mia. dollars.

Det er også et område, som Novo Nordisk nu satser på, og den danske koncern er ved at undersøge sit GLP-1-molekyle semaglutid mod sygdommen i fase 2-studier.  Novo er i det seneste års tid begyndt at kigge meget mere på muligheden for at købe sig til ekstern innovation på nye områder, som netop NASH, og danskerne er også tidligere blevet nævnt som en mulig køber af netop det franske biotekselskab.

Genfit har lægemiddelkandidaten elafibranor i fase 3 mod sygdommen, hvor man kan forvente data fra studie Resolve-it næste år. Både Gilead Sciences og det amerikanske biotekselskab Intercept har dog også fase 3-data på vej til næste år, og der bliver en intens kamp om at blive det første selskab, der får godkendt et lægemiddel mod NASH.

Fedtlever-selskab søger milliard til at afslutte fase 3 

Biotekselskab rykker i fase 3 med fedtleverkandidat 

Novo nævnes som mulig køber af biotekselskab 

Sanofis jagt på fedtlever-medicin løfter biotekselskab 

Dansk selskab høster frugterne af farmas leverdrømme 

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier