MedWatch

Fedtlever-selskab søger milliard til at afslutte fase 3

Det franske biotekselskab Genfit vil nu rejse lidt over en milliard kr. til at færdiggøre et senfase-studie med selskabets fedtleverkandidat. Danske Novo Nordisk er tidligere blevet rygtet interesseret i at opkøbe det franske selskab.

Foto: Colourbox

Der er fremgang hos det franske biotekselskab Genfit, der nu står og mangler godt en milliard kr. til at komme i mål med et senfasestudie med lægemiddelkandidaten elafibranor.

Elafibranor bliver udviklet til behandling af fedtlever også kaldet NASH (non alcoholic fatty liver disease), og Genfit gik i fase 3 med lægemiddelkandidaten i slutningen af 2015.

Ifølge Fiercebiotech søger biotekselskabet, der har base i Lille i Frankrig, nu at hente 150 mio. euro. Genfit tilbyder obligationsejere at konvertere til aktier eller bytte til eksisterende aktier.

"Kapitalrejsningen tilbyder en ny type af institutionel investor en mulighed for at deltage i Genfits udvikling," lyder det fra adm. direktør i selskabet Jean-François Mouney.

Kapitalindsprøjtningen skal blandt andet bruges til færdiggørelse af fase 3-studiet samt eventuelt kommercialisering af elafibranor.

Genfit har været et populært opkøbsemne på rygtebørsen. I starten af året var det danske Novo Nordisk, der blev nævnt som mulig opkøber af selskabet, men også Novartis, Sanofi og Gilead har eftersigende udtrykt interesse for selskabet.

Novo Nordisk har selv dets GLP-1-analog semaglutid i fase 2 mod NASH.

 Sanofis jagt på fedtlever-medicin løfter biotekselskab 

 Novo nævnes som mulig køber af biotekselskab

 Nystartet selskab går efter ombejlet levermarked

 FDA udstikker advarsel til fedtleverselskab efter 19 dødsfald

 Biotekselskab rykker i fase 3 med fedtleverkandidat 

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier