MedWatch

Novo nævnes som mulig køber af biotekselskab

Et fransk biotekfirma rygtes overtaget af den schweiziske medicinalkoncern Novartis, men et børshus peger også på Novo Nordisk som en mulig bejler.

Foto: Colourbox

Det franske biotekselskab Genfit er for alvor blevet ombejlet af investorer efter forlydender i mediet Streetinsider om, at Novartis ligger i forhandlinger om en overtagelse. Glipper overtagelsen, kan hjemlige Novo Nordisk være en af flere mulige køber, vurderer børshuset Kepler Cheuvreux i et notat ifølge Bloomberg News.

Genfit-aktien steg torsdag med 29,6 pct. og løftes igen fredag med 4 pct. Dermed er markedsværdien af selskabet oppe på 900 mio. euro, eller 6,7 mia. kr.

Kepler Cheuvreux vurderer imidlertid, at prislappen på Genfit kan blive ganske meget større, da selskabet har hele 170 mio. euro i kontanter og dermed ikke er presset til at indgå en handel.

Genfits pengetank rækker til at få lægemiddelkandidaten Elafibranor til behandling af fedtlever igennem det afsluttende fase 3-studie.

Der er tale om samme sygdomsindikation, NASH, som Novo går efter at behandle med sin GLP-1-analog Semaglutid. Novo er dog bagefter og indledte fase 2-studier med Semaglutid i november sidste år.

Ud over Novartis og Novo nævnes også Novos rival Sanofi og amerikanske Gilead som potentielle købere af Genfit.

 Novo-top åbner for større opkøb i historisk melding 

 Novos nye fremtidshåb er oversvømmet af konkurrenter – og markedet er én stor kirkegård

 Nystartet selskab går efter ombejlet levermarked 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier