MedWatch

Nystartet selskab går efter ombejlet levermarked

Et irsk medicinalselskab har spundet en del af sin forretning ud i en ny virksomhed, der blandt andet skal fokusere på behandlinger mod leversygdommen NASH – et eftertragtet område, som også Novo Nordisk satser på.

Foto: Colourbox

En lang række selskaber satser på det lovende, men uopdyrkede marked for behandling af leversygdommen NASH, og nu har endnu en dedikeret aktør på området set dagens lys.

Det skriver FierceBiotech.

Den privatejede irske virksomhed DS Biopharma har således spundet et nyt selskab ud fra sin forretning, som blandt andet skal fokusere på dette potentielle milliardmarked.

Mens DS Biopharma nu vil fokusere fuldt ud på sit kerneområde, dermatologi, så skal det nye selskab, Afimmune, fokusere på en række fibrotiske sygdomme. Det drejer sig blandt andet om kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), idiopatisk lungefibrose (IPF) og ikke-alkoholisk steatohepatitis (NASH).

Afimmune overtager den kliniske udvikling af kandidaten DS102, som udvikles mod samtlige af disse tre indikationer. Mens der allerede findes en række behandlinger mod KOL og IPF, så er der på nuværende tidspunkt ingen medicinsk behandling mod NASH på markedet nogen steder i verden.

Deutsche Bank har tidligere vurderet dette marked til at kunne vokse til en værdi på hele 200 mia. kr. inden for 10 år.

Novo med i feltet

NASH er en sygdom, som fører til betændelse og ophobning af fedt i leveren. Det kan føre til ardannelse på leveren, som i sidste ende kan holde helt op med at virke, og en levertransplantation kan i yderste instans blive nødvendig. Sygdommen, som kædes sammen med blandt andet fedme og diabetes, bliver mere og mere udbredt flere steder i verden, ikke mindst i USA.

Novo Nordisk meldte i starten af i år ud, at man vil påbegynde et klinisk fase 2-studie med sin langtidsvirkende GLP-1-analog semaglutid til behandling af NASH i løbet af i år. Det skete efter, at uafhængige forskere havde opdaget, at Novos anden GLP-1-analog, liraglutid - markedsført som Victoza til behandling af diabetes - havde en positiv effekt på sygdommen.

Herudover satser det irske selskab Shire og amerikanske Gilead Sciences også på at udvikle en effektiv behandling mod sygdommen, men det er dog de mindre amerikanske selskaber Intercept og Genfit, som på nuværende tidspunkt er tættest på markedet.

Novo melder sig på banen i nyt milliardmarked

Shire får genvej til lovende levermarked

Flere selskaber fejler på potentielt milliardmarked

Rygte: Gilead ude efter fedtleverselskab

Fedtleverselskab får smutvej af FDA

Boehringer indgår potentiel milliardaftale med fransk selskab

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier