MedWatch

Biotekselskab rykker i fase 3 med fedtleverkandidat

Rettelse: MedWatch skrev den 16. november i år, at selskabet Intercept har opgivet drømmen om at kunne behandle fedtlever. Dette er ikke korrekt - tværtimod. Kommentaren faldt i forbindelse med en artikel om, at et fransk selskab skærper konkurrencen om at komme først med et lægemiddel.

Fedme, tyk, mave, vægt, vokse
Foto: Colourbox

Det ene biotekselskab efter det andet har valgt at kaste håndklædet i ringen og lukke ned for udviklingen af et lægemiddel til behandling af nonalkoholisk fedtlever, NASH. Men nu har et fransk biotekselskab valgt at gå den anden vej, og melder sig nu klar til at rykke i fase 3 med deres lægemiddelkandidat.

Det skriver Reuters.

Lægemiddelkandidaten elafibranor er udviklet af Genfit, der har fået "subpart H" status af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, der accelererer godkendelsesprocessen, der potentielt kan bringe elafibranor på markedet i 2019.

"Det er rimeligt at tro, at vi vil bringe elafibranor på markedet i 2019," siger formand og adm. direktør i Genfit, Jean-Francois Mouney, til Reuters.

Første del af fase 3-studiet vil vare 18 måneder, hvorefter det kan blive autoriseret til at komme på markedet. Fase 3-studiet kommer til at koste omkring 150 mio. euros. Jean-Francois Mouney bekræftede desuden overfor Reuters, at Genfit "aktivt bevæger sig mod en notering på Nasdaq."

Flere er bukket under

Der findes i øjeblikket ingen lægemidler til behandling af NASH, men flere medicinalselskaber har kastet sig ind i kampen om et marked, der er blevet estimeret til at være mellem 30 og 40 mia. dollars værd.

Blandt andet Gilead, Shire og tyske Boehringer Ingelheim har kastet sin kærlighed på området. Novo Nordisk overvejer, om det er et område, som de vil bevæge sig ind på. Uafhængige forskere har tidligere kørt et fase 2-studie på egen hånd, altså helt uden Novo Nordisk har haft noget med det at gøre, med liraglutide som behandling af NASH. Et studie, der viste ganske opløftende data.

Flere selskaber er dog allerede løbet ind i kliniske problemer med sine kandidater på området. Alene i år har to selskaber, Raptor Pharmaceuticals og Intercept, oplevet kliniske skuffelser i fase 2, mens et tredje selskab, La Jolla Pharmaceuticals, helt måtte opgive drømmene om milliardmarkedet efter dårlige kliniske data.

Intercept har dog ikke ladet sig slå helt ud af fase 2-problemerne og har i slutningen af september i år igangsat et fase 3-studie med sin kandidat mod NASH.

Nyt middel mod fedtlever fejler

Biotekselskab fejler med fedtlevermiddel

Biotekselskab dropper fedtleverprojekt

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier