MedWatch

AZ's blockbusterhåb godkendt i tredje forsøg

Efter to tidligere afvisninger har de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, mandag godkendt Astrazenecas middel mod forhøjede niveauer af kalium hos voksne.

Foto: Astrazeneca

Tredje gang blev lykkes for Astrazenecas lægemiddelkandidat ZS-9, der spås blockbusterpotentiale som behandling af voksne med forhøjede niveauer af kalium i blodet, også kaldet hyperkaliæmi.

Mandag godkendte amerikanske US Food & Drug Administration, FDA, nemlig midlet, der to gange tidligere er blevet afvist med henvisning til bekymringer vedrørende produktionen af midlet.

Dermed følger de amerikanske myndigheder indstillingen fra den europæiske pendent, EMA, der tidligere har sagt god for, at midlet kan anvendes på europæiske hospitaler.

På begge markedet vil ZS-9 blive markedsført under navnet Lokelma.

Astrazeneca købte midlet i 2015 via et opkøb af det amerikanske selskabet ZS Pharma, der kostede det britisk-svenske selskab 2,7 mia. kr, svarende til 18,54 mia. danske kroner på købstidspunktet.

Dobbelt FDA-afvisning af AstraZeneca skyldes produktionsproblemer

FDA afviser AstraZeneca-middel for anden gang 

Produktionsproblemer spænder ben for AstraZeneca

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier