MedWatch

FDA afviser AstraZeneca-middel for anden gang

For anden gang på mindre end et år har de amerikanske lægemiddelmyndigheder afvist at godkende et lægemiddel fra medicinalkoncernen AstraZeneca, som den overtog gennem et milliardopkøb for få år siden.

Foto: Andrew Harnik/AP/POLFOTO/arkiv

Det britisk-svenske medicinalselskab AstraZeneca må endnu engang væbne sig med tålmodighed i forhold til at få et eksperimentelt lægemiddel, man overtog for et par år siden, godkendt til det amerikanske marked.

Koncernen har således for anden gang på mindre end et år modtaget et såkaldt complete response letter (CRL) fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, i forbindelse med en ansøgning for kandidaten ZS-9. Der er et brev, som myndighederne sender til en ansøger, når de ikke har i sinde at godkende et lægemiddel.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier