MedWatch

Dansk-stiftet biotekselskab tynget af massiv gæld

Dansk-stiftede Egalet, som har rykket sit hovedkvarter til USA og er børsnoteret på Nasdaq i New York, kæmper med en gæld, der er tre gange så høj som selskabets markedsværdi. Det viser en gennemgang foretaget af EP Vantage.

Foto: Colourbox

Fedmeselskabet Orexigen er for nylig gået i betalingsstandsning på grund af en enorm gældsbyrde, men man er langt fra det eneste biotekselskab, som slås med den slags problemer.

Det skriver EP Vantage, som er nyhedsarm for markedsanalyseselskabet Evaluate.

En opgørelse foretaget af EvaluatePharma viser, at der er en række biotekselskaber med en bruttogæld, der langt overstiger deres aktuelle markedsværdi, og blandt dem er det dansk-stiftede selskab Egalet.

Ifølge EP Vantage har selskabet en markedsværdi på 46 mio. dollars, mens bruttogælden er tre gange så høj på 135 mio. dollars.

Egalet blev stiftet på dansk grund i midten af 1990'erne og har stadig sin base for forskning og udvikling i Værløse. Hovedkvarteret er dog rykket til USA, hvor man også har været børsnoteret på Nasdaq siden starten af 2014.

Fedmeselskaber i knibe

Egalets gældsbyrde er dog vand ved siden af selskabet Pernix Therapeutics, hvis gæld er næsten 1000 pct. af selskabets markedsværdi.

Førnævnte Orexigen, som nu er gået i betalingsstandsning har en gæld, der er godt 700 pct. af markedsværdien. Samtidig har selskabet Vivus, der ligesom Orexigen tidligere har været en rival til Novo Nordisk på fedmemarkedet, en gæld på 443 pct. af markedsværdien.

Det selskabet har siden skiftet fokus og droppet fedmemarkedet helt. Men der er stadig en overhængende fare for, at man løber ind i de samme problemer som Orexigen.

Vivus har nemlig en konvertibel obligation på hele 250 mio. dollars, 14 mio. dollars mere end den nuværende bruttogæld, som skal betales senest i maj 2020, skriver EP Vantage.

Danskstiftet selskab når effektmål i fase 3-studie 

Dansk-udviklet lægemiddel får udvidet indlægsseddel i USA 

Egalet får skuffende godkendelse af smertemedicin 

Egalet indgår aftale med israelsk medicinalkoncern 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier