MedWatch

Dansk-stiftet biotekselskab tynget af massiv gæld

Dansk-stiftede Egalet, som har rykket sit hovedkvarter til USA og er børsnoteret på Nasdaq i New York, kæmper med en gæld, der er tre gange så høj som selskabets markedsværdi. Det viser en gennemgang foretaget af EP Vantage.

Foto: Colourbox

Fedmeselskabet Orexigen er for nylig gået i betalingsstandsning på grund af en enorm gældsbyrde, men man er langt fra det eneste biotekselskab, som slås med den slags problemer.

Det skriver EP Vantage, som er nyhedsarm for markedsanalyseselskabet Evaluate.

En opgørelse foretaget af EvaluatePharma viser, at der er en række biotekselskaber med en bruttogæld, der langt overstiger deres aktuelle markedsværdi, og blandt dem er det dansk-stiftede selskab Egalet.

Ifølge EP Vantage har selskabet en markedsværdi på 46 mio. dollars, mens bruttogælden er tre gange så høj på 135 mio. dollars.

Egalet blev stiftet på dansk grund i midten af 1990'erne og har stadig sin base for forskning og udvikling i Værløse. Hovedkvarteret er dog rykket til USA, hvor man også har været børsnoteret på Nasdaq siden starten af 2014.

Fedmeselskaber i knibe

Egalets gældsbyrde er dog vand ved siden af selskabet Pernix Therapeutics, hvis gæld er næsten 1000 pct. af selskabets markedsværdi.

Førnævnte Orexigen, som nu er gået i betalingsstandsning har en gæld, der er godt 700 pct. af markedsværdien. Samtidig har selskabet Vivus, der ligesom Orexigen tidligere har været en rival til Novo Nordisk på fedmemarkedet, en gæld på 443 pct. af markedsværdien.

Det selskabet har siden skiftet fokus og droppet fedmemarkedet helt. Men der er stadig en overhængende fare for, at man løber ind i de samme problemer som Orexigen.

Vivus har nemlig en konvertibel obligation på hele 250 mio. dollars, 14 mio. dollars mere end den nuværende bruttogæld, som skal betales senest i maj 2020, skriver EP Vantage.

Danskstiftet selskab når effektmål i fase 3-studie

Dansk-udviklet lægemiddel får udvidet indlægsseddel i USA

Egalet får skuffende godkendelse af smertemedicin

Egalet indgår aftale med israelsk medicinalkoncern

Forsiden lige nu

Teva dropper Neurosearch-projekt: "Det var en svær beslutning"

Israelske Teva har endegyldigt stoppet udviklingen af lægemiddelkandidaten pridopidin, som stammer fra danske Neurosearch og tidligere var danskernes hovedkandidat. "Det var en svær beslutning," lyder det fra det israelske selskab, mens Neurosearch-topchef Allan Andersen påpeger, at man hele tiden har set projektet "som en lodseddel".

Novo Nordisk tester nyt program i USA: "Tag din medicin og du får den billigere"

Novo Nordisk har indgået en ny aftale i USA om en pilotprojekt, hvor diabetespatienter kan optjene rabatter på selskabets lægemidler ved for eksempel at tage deres medicin og forny deres recepter til tiden. Ifølge selskabet er det første af en række projekter, man vil teste for at nedbringe amerikanske patienters egenbetaling til medicin.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier