MedWatch

Danskstiftet selskab når effektmål i fase 3-studie

Lægemiddelkandidat er en effektiv behandling mod kroniske lændesmerter, viser toplinjeresultaterne fra et fase 3-studie udført af virksomheden Egalet.

Foto: Egalet

Medicinalvirksomheden Egalet har i et nyt fase 3-studie vist, at den mulige behandling Egalet-002 er en statistisk signifikant bedre behandling af moderate til svære, kroniske lændesmerter end placebo.

Det oplyser selskabet i en meddelelse på baggrund af toplinjeresultater fra studiet.

Egalet-002 er en langtidsvirkende opioid, der takket være selskabets såkaldte Guardian-teknologi ifølge virksomheden selv ikke kan misbruges, da pillen er svær at knuse og derfor ikke kan opløses og injiceres.

Misbruget af opioider er yderst omfattende i USA, fordi de er afhængighedsskabende, og der har været et stigning i antal af personer, der har taget en overdosis. Ifølge National Center for Health Statistics døde næsten 35.000 amerikanere i 2015 af en opioid-overdosis. I 2005 lå det antal på cirka 15.000 personer.

Stiftet i Danmark

Egalet er stiftet i Værløse i 1995 af Jan Quistgaard og Daniel Bar-Shalom, men er i dag et mere eller mindre amerikansk selskab med hovedkvarter i Pennsylvania og noteret på Nasdag-børsen i New York. Forskning, udvikling og produktion foregår dog stadig i Danmark.

Blandt investorerne i selskabet er venturekapitalfonden Sunstone.

Selskabet står bag flere lægemidler, og fik senest i januar en amerikanske godkendelse til at markedsføre smertemidlet Arymo ER, der er et såkaldt langtidsvirkende opioid, en variation af morfin, der har til formål at behandle smerter, som er alvorlige nok til at de kræver daglig langtidsbehandling med opioider.

Egalet får skuffende godkendelse af smertemedicin

Egalet indgår aftale med israelsk medicinalkoncern

Nye studier kan blive nødvendige for Egalet

Egalet-stifter køber Bioneer-opfindelse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier