MedWatch

Teva får ny junk-status af kreditratingbureau

Kreditratingsbureauet Moody's har nedjusteret sin vurdering af det israelske medicinalselskab Teva, som er ledet af danske Kåre Schultz, nedjusteringeringen kommer efter en lignende runde i november 2017.

Den israelske medicinalkoncern Teva får nu igen en over nakken af kreditratingbureauerne, efter Moody's har nedgraderet selskabets kreditvurdering som følge af problemerne i selskabet.

Det skriver Bloomberg.

Selskabets rating var ikke alt for god i forvejen, Ba3, hvilket er en junk-vurdering, men nu har den fået endnu et nøk nedad til Ba2. Dermed følger Moodys også i hælene på Fitch, der i starten af november sidste år var den første af de tre store kreditratingbureauer (der også tæller Standard & Poor's) til at give Teva junk-status.

Kreditratingbureauerne er bange for, at Teva ikke vil være i stand til at få gælden ned hurtigt nok. Det er ellers mærkesagen for danske Kåre Schultz, som trådte ind som topchef for virksomheden i slutningen af 2017.

Og ifølge Bloomberg-analytiker Mike Holland er nedgraderingen noget, som har været undervejs i et stykke tid med de organisatoriske og operationelle udfordringer, som Teva kæmper med at få styr på. I november udtrykte både Moodys og Standard & Poor's da også bekymring i forbindelse med Fitch-nedgraderingen.

Hos Standards and Poor's har Teva fortsat BBB-status, der er S&P's laveste investment grade-værdi, hvilket indikerer, at selskabet på langt sigt sandsynligvis vil kunne overholde dets forpligtelser.

Kreditratingbureauer giver tæsk til Teva, der nu nedjusteres til 'junk'

Kåre Schultz: "Jeg skal have gælden ned, så jeg kan holde mere af mit job" 

Teva smager egen medicin: Taber stor markedsandel til kopimiddel på få måneder

Tevas bestyrelse halverer eget honorar 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier