MedWatch

Tevas bestyrelse halverer eget honorar

Efter kontroverser over Tevas restruktureringsplan, som blandt andet vil føre til omfattende fyringsrunder og lukning af fabrikker, melder bestyrelsen ud, at man skærer halvdelen af sit honorar.

Foto: /ritzau/AP/George Widman

Det er ikke kun i medarbejderstaben og produktionsfaciliteterne, der bliver skåret hos Teva.

Ifølge det israelske medie Calcalist, har bestyrelsen for den store medicinalkoncern, besluttet sig for at halvere sit eget honorar.

Beslutningen blev taget i december inden den nye topchef Kåre Schultz’ sparingsplaner blev fremlagt, men er først nu blevet offentliggjort. 

Tevas bestyrelse tæller 12 personer, som hver især modtager 160.000 dollars årligt (knap 1 mio. kr.) i kontant honorar. Dertil kommer 10.000-20.000 dollars (cirka 63.000-123.000 kr.) i individuelle betalinger.

Bestyrelsesformand Sol Barer har helt opgivet sit honorar i den kommende tid.

Det fremgår ikke, hvornår bestyrelsen igen skal evaluere sin aflønning.

Teva er som sagt i gang med en større omstruktureringsindsats, som blev igangsat, da danske Kåre Schultz trådte ind i direktørstillingen for virksomheden, der er en af Israels største. Hans varslede fabrikslukninger og massive fyringsrunder har givet den danske direktør og den øvrige Teva-ledelse en hård medfart fra starten fra både de israelske ansatte og den israelske regering.

Kåre Schultz går endnu længere: Vil lukke 40 af Tevas fabrikker

Kåre Schultz: "Jeg skal have gælden ned, så jeg kan holde mere af mit job"

Kåre Schultz har vundet det første slag i israelsk stillingskrig 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier