MedWatch

Allergan sagsøgt for at vildlede patentkontor

Endnu engang er amerikanske Allergan havnet i en patenttvist om blockbusteren Restasis. Denne gang handler det dog ikke om selskabets såkaldte ”indianer-finte”, men derimod om vildledning af det amerikanske patentkontor.

Allergan
Foto: Richard Drew

Det er ikke kun med den såkaldte patentindianerfinte, at det amerikanske medicinalselskab Allergan har forsøgt at beskytte sit blockbustermiddel Restasis mod konkurrence.

For nu viser det sig, at selskabet allerede for år tilbage igangsatte flere tiltag for at forhindre konkurrenterne i at komme til fadet. Det skriver FiercePharma.

Blandt andet er Allergan i et nyt søgsmål ved distriktdomstolen for østdistriktet i Texas under anklage for blandt andet at have bedraget det amerikanske patentkontor med ”fejlagtige informationer” og for at have indleveret uretmæssige oplysninger fra FDA.

Søgsmålet er på vegne af indkøbere, der siger, at de har købt Restasis til overpriser på grund af Allergans ”patenttrick”, som har skærmet konkurrence siden maj 2014, hvor Restasis skulle være løbet af patent. Sagsøgerne mener, at de derfor har betalt ”hundrede milioner af dollars” for meget for Restasis siden.

Investorer går i kødet på Allergan med søgsmål

Nu bliver Allergan-boss sat i bås med 'verdens mest forhadte mand'

Senatorer beder retsudvalg om at undersøge "indianerfinte"

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier