MedWatch

Senatorer beder retsudvalg om at undersøge "indianerfinte"

Flere senatorer har bedt det amerikanske senats retsudvalg om at undersøge Allergans manøvre med at overdrage patentrettighederne til en indianerstamme, der er underlagt immunitet.

Allergans overdragelse af patentrettighederne af blockbustermidlet Restasis til indianerstammen Saint Regis Mohawk Tribe fortsætter med at skabe røre.

Nu har fire demokratiske senatorer sendt et brev til det amerikanske senats retsudvalg, hvor de anmoder om, at der bliver igangsat en undersøgelse af Allergans patentoverdragelse. Det skriver Reuters, der har set brevet.

Senatorerne bag brevet er Maggie Hassan, Sherrod Brown, Bob Casey og Richard Blumenthal. De kalder blandt andet Allergans patentmanøvre for ”et åbenlyst forsøg på at begrænse konkurrencen ved at beskytte dets patenter for gennemgang og holde lægemiddelpriserne høje.

Aftalen mellem Allergan og Saint Regis Mohawk Tribe blev indgået den 8. september. Allergan har betalt stammen 13,73 mio. dollars i en øjeblikkelig betaling. Dernæst følger en mulighed for årlige royalties på op til 15 mio. dollars. Til gengæld for pengene vil Saint Regis Mohawk Tribe nu hævde suveræn immunitet, som grund til at afvise en patentudfordring hos U.S. Patent Trial and Appeal Board, der er en administrativ domstol, som har bemyndigelse til at annullere patenter gennem en såkaldt "inter partes"-gennemgang. Fredag i sidste uge tog stammen første skridt mod at få afvist en administrativ patentsag igangsat af Mylan.

Allergan har meddelt Reuters, at man i sidste uge mødtes med medarbejdere hos Sherrod Brown og Maggie Hassan for at give en detaljeret orientering om aftalen.

”Vi vil byde en mulighed for at give disse senatorer yderligere orientering velkommen, såvel som muligheden for at orientere senator Casey og Blumenthal og besvare de spørgsmål, som de nu måtte have,” skriver Allergan i en mail til Reuters.

Ofte søger generiske medicinalproducenter at udfordre patenter gennem administrative procedurer som U.S. Patent Trial and Appeal Board, fordi de er billigere og hurtigere end en egentlig retstvist. Allergan har ifølge Reuters meddelt, at selskabet ikke har til sinde at påberåbe stammens immunitet i føderale domstole.

Kreativ patentoverdragelse kan være en trussel mod innovation

Indianerstamme tager skridt mod at få afvist Mylans patentsag

Senator går ind i indianersag

Forsiden lige nu

Reuters: Kinesere vil købe J&J's diabetesforretning

Amerikanske Johnson & Johnson kan være på vej til at sælge sin forretning for diabetesudstyr for godt 24 mia. kr., efter flere kinesiske aktører ifølge Reuters har vist interesse i at overtage forretningsdelen.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier