MedWatch

Investorer går i kødet på Allergan med søgsmål

Allergan har gjort sig upopulære hos en af deres investorer, der hævder at have tabt penge på anklager om at Allergan har indgået lyssky prisaftaler med andre generikaselskaber.

Foto: /ritzau/AP/Richard Drew

En gruppe investorer hævder i et nyt søgsmål, at Allergan har forrådt sine aktionærers interesser ved at indgå lyssky prisaftaler med deres konkurrenter.

Det skriver FiercePharma.

Sagen kommer fra TIAA-CREF fondene, som er en af de helt store pensionskasser for ansatte inden for vidensfag som eksempelvis skole- og universitetslærere og forsknings- og sundhedsansatte. I søgsmålet hævder man, at Allergan i perioden fra d. 29. oktober 2013 og 3. november 2016 bevidst har vildledt investorerne omkring disse prisaftaler. Derfor har investorerne også lidt store tab på Allergan-aktien, da en bred undersøgelse af industrien blev sat i gang for at belyse den slags ulovlige prisaftaler.

”Der var ingen ikke-hemmelig årsag til disse pludselige, synkroniserede prisstigningen – der var ingen problemer med forsyningen, produktionen eller en pludselig forøgelse i efterspørgslen på disse produkter i periode,” hedder det sig i søgsmålet.

En række af topfolkene i Allergan og Actavis bliver nævnt ved navn i søgsmålet. Blandt andet Actavis’ tidligere topchef Paul Bisaro, Allergans nuværende leder Brent Saunders, såvel som finansdirektør Teresa Hilado. Derudover bliver den tidligere chef for Teva Generics, Siggy Olafsson også anklaget.

Værdien af Allergans aktie er næsten blevet halveret siden begyndelsen af året.

 Botoxproducent slår forventningerne

 Nu bliver Allergan-boss sat i bås med 'verdens mest forhadte mand'

 Allergans indianer-finte kan skabe ny trend 

Mere fra MedWatch

Nye insulintilskud bekymrer Diabetesforeningen

Diabetesforeningen er utilfredse med Medicintilskudsnævnets indstilling til en revurdering af tilskud for diabetesmidler, som patientforeningen anser som en spareøvelse uden hensyntagen til patienterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier