MedWatch

J&J dropper søgsmål mod Samsung-kopi

Amerikanske Johnson & Johnson har valgt at trække et søgsmål mod Samsung Bioepis tilbage, der skulle blokere for en kopiversion af selskabets bedst sælgende lægemiddel.

Det amerikanske sundhedskonglomerat Johnson & Johnson havde ellers lagt op til et juridisk slagsmål mod konkurrenten Samsung Bioepis, men det er nu droppet.

Ifølge Reuters har Johnson & Johnson med farmaenheden Janssen valgt at trække et søgsmål tilbage, der skulle forhindre Samsungs Bioepis’ biosimilære version af blockbusteren Remicade mod gigt i at komme på markedet i USA.

Remicade er Johnson & Johnsons bedst sælgende lægemiddel med et salg på 5 mia. dollars, 31,92 mia. kr. om året alene i USA.

Det var tilbage i maj, at Janssen indgav et søgsmål mod Samsung Bioepis om et permanent eller foreløbigt forbud mod salg af kopiversionen Renflexis med påstand om, at den biosimilære version krænkede tre patenter.

Tilbagetrækningen af søgsmålet hører under en særlig kategori, der gør, at Janssen er udelukket fra at indgive et nyt søgsmål mod Samsung Bioepis på samme grundlag.

”Janssens tilbagetrækning af søgsmålet markerer et positivt skridt mod at forbedre patientadgangen til biosimilærer i USA,” udtaler Mingi Hyan, talsperson fra Samsung Bioepis, til Reuters.

Det var ikke muligt for Reuters at få en kommentar fra Janssen.

Renflexis blev godkendt af de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, tilbage i april i år og blev lanceret på det amerikanske marked i juli. Det er Merck & Co., der markedsfører Renflexis i USA.

Også Pfizer har en biosimilær version af Remicade på markedet i USA, der markedsføres som Inflectra. Lægemidlet har dog ikke fået den forventede modtagelse, og derfor valgte Pfizer tilbage i slutningen af september at indlede en retssag mod Johnson & Johnson med anklage om, at selskabet skulle have indgået en række eksklusivitetskontrakter, der - sammen med salg af Remicade i pakkeløsninger og andre rabatordninger - har forhindret hospitaler og forsikringsselskaber i at anvende andre midler.

Ifølge en tidligere artikel fra Fiercebiotech omsatte Inflectra for 172 mio. dollars på verdensplan i første halvår, og heraf kom blot 40 mio. dollars fra det amerikanske marked. Til sammenligning omsatte Remicade i samme periode for 2,24 mia. dollars.

 J&J går i kødet på Samsung-kopi 

 Samsung klar med første biosimilær af cancerblockbuster i Europa 

 Samsung vil nu udvikle originale lægemidler 

Mere fra MedWatch

Coloplasts nye skattedetaljer viser enorme nationale forskelle - Danmark blandt de laveste skatteopkrævere

Mens Coloplast betaler godt 20 pct. i effektiv skattesats herhjemme, lægger medicoselskabet næsten 40 pct. i skatteposen af sit overskud i Frankrig, viser nye detaljerede skatteoplysninger fra virksomheden. Størstedelen af medicoselskabets ansatte arbejder i Ungarn, hvor firmaet også betaler den laveste selskabsskat på bare 15 pct, men produktionen er lagt i landet af en række andre årsager, fortæller Coloplast.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier