MedWatch

Samsung klar med første biosimilær af cancerblockbuster i Europa

Sydkoreanske Samsung Biopis bliver efter alt at dømme det første selskab med en biosimilær version af Roches cancerblockbuster Herceptin, der i 2016 havde en omsætning på over 10 mia. kr. alene i Europa.

Kun fem år efter, at sydkoreanske Samsung Biopis blev grundlagt, er selskabet nu på vej til at blive det første med en biosimilær version af Roches’ cancerblockbuster Herceptin (trastuzumab) i Europa.

Det sker, efter det europæiske lægemiddelagenturs komité for godkendelse af medicin til mennesker, CHMP, har anbefalet en godkendelse af sydkoreanernes Ontruzant. Anbefalingen gælder i indikationerne tidlig brystkræft, metastatisk brystkræft og metastatisk mavekræft.

Ifølge FiercePharma er Herceptin blandt de bedst sælgende lægemidler i verden med en omsætning på cirka 7 mia. dollars i 2016. Alene i Europa solgte Herceptin for mere end 2 mia. dollars.

Adm. direktør hos Samsung Bioepis, Christopher Hansung Ko, udtaler i en meddelelse, at han håber Ontruzant ”kan spille en vigtig rolle i at udvide patienters adgang til trastuzumab på tværs af regionen,” hvis lægemidlet opnår endelig godkendelse.

Biosimilært sats bærer frugt

Samsung Biopis blev stiftet tilbage i 2012 som en del af Samsung-konglomeratets Biologics-fløj. Formålet var, at udvikle biosimilære versioner af nogle af verdens bedst sælgende lægemidler. Og det er i den grad lykkes for selskabet, der allerede har en biosimilær version af Amgen og Pfizers Enbrel på markedet i Europa og en anbefaling fra CMPH om en godkendelse af Imraldi, der er biosimilær udgave af AbbVies Humira, som Samsung Biopis har udviklet sammen med Biogen.

I april i år fik selskabet den første amerikanske godkendelse. Den blev givet til en biosimilær version af Johnson & Johnsons bedstsælgende lægemiddel Remicade, der solgte for cirka 5 mia. dollars alene i USA sidste år.

Samsung Bioepis er desuden i gang med at udvikle versioner af Roches cancerbestseller Avastin og verdens bedst sælgende insulin Lantus fra Sanofi.

I sidste måned meldte selskabet ud, at man var klar til også at bide skeer med udvikling af originale lægemidler. I et samarbejde med japanske Takeda forsøger man nu at udvikle nye behandlingsmuligheder til alvorlig akut bugspytkirtelbetændelse.

 Samsung vil nu udvikle originale lægemidler

 J&J går i kødet på Samsung-kopi

 Samsung får godkendt kopi af storsællert i USA 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier