MedWatch

Samsung vil nu udvikle originale lægemidler

Samsung Bioepis, der ellers er sat i verden for at udvikle biosimilære versioner af de bedst sælgende lægemidler, rykker nu i en ny retning i et samarbejde med japanske Takeda om udvikling af originale lægemidler.

Koreanske Samsung Bioepis vil ikke længere "kun" være en copycat med udvikling af biosimilære lægemidler, som ellers har været kernen i selskabet, siden det blev stiftet tilbage i 2012.

Selskabet, der er en del af Samsung-konglomeratet, har nemlig indgået en aftale med japanske Takeda om udvikling af originale lægemidler. Det skriver Reuters.

Samarbejdet skal bringe nye biologiske lægemidler på markedet i områder med "udækkede sygdomsområder", lyder det fra selskaberne, der allerede har kastet sig over nye behandlingsmuligheder til alvorlig akut bugspytkirtelbetændelse.

Samsung Bioepis har indtil nu investeret 1,3 mia. dollars, 8,23 mia. kr., i lægemiddeludvikling. En talsperson fra selskabet Mingi Hyun fortæller til Reuters, at Takeda-partnerskabet kun er starten på en række samarbejder med medicinalselskaber, der skal gøre Samsung Bioepis til en originalproducent, der kan gennemføre alle faser af ny biologisk udvikling inden for de næste ti år.

Flere biosimilære versioner fra Samsung Bioepis af nogle af verdens bedst sælgende lægemidler er allerede på markedet. I april i år fik sleskabet den første amerikanske godkendelse. Den blev givet til en biosimilær version af Johnson & Johnsons bedstsælgende lægemiddel Remicade, der solgte for cirka 5 mia. dollars alene i USA sidste år.

Selskabet var samtidig det første i Europa til at lancere en biosimilær version af Amgen og Pfizers Enbrel. I juni anbefalede CMPH, Komiteen for medicinske produkter til human anvendelse under Det Europæiske Lægemiddelagentur, en godkendelse af Samsung Bioepsi og Biogens lægemiddel Imraldi, der er en biosimilær udgave af Humira.

Samsung Bioepis er desuden i gang med at udvikle versioner af Roches cancerbestsellere Avastin og Herceptin, og verdens bedst sælgende insulin Lantus fra Sanofi.

 FDA giver grønt lys til ny Lantus-kopi

 J&J går i kødet på Samsung-kopi

 Samsung får godkendt kopi af storsællert i USA 

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier