MedWatch

Hedgefond kaster redningskrans til Shkreli-selskab

En hedgefond har tilbudt at købe minimum 40 pct. af aktierne i det konkursramte selskab KaloBios. Men kun hvis den kontroversielle eks-direktør Martin Shkrelis involvering i selskabet begrænses.

Foto: Craig Ruttle/AP/Polfoto/Arkiv

I den forgangne uge fandt det amerikanske biotekselskab KaloBios sin nye adm. direktør efter at have skilt sig af med den tidligere topchef, Martin Shkreli, der er blevet en af de mest omtalte personer i den internationale life science-branche i løbet af de seneste måneder.

Og nu er der flere gode nyheder til det californiske selskab, som har erklæret sig selv konkurs og forsøger at komme på rette kurs igen.

Det skriver Blomberg.

Ifølge nyhedsbureauet står hedgefonden Black Horse Capital således klar med en økonomisk håndsrækning i millionklassen, da firmaet har tilbudt at købe mindst 40 pct. af aktierne i KaloBios for 10 mio. dollars (67 mio. kr.). Der er dog den ene betingelse, at Martin Shkreli ikke må eje mere end 20 pct. af de stemmeberettigede aktier i selskabet.

Shkreli ramte forsiderne i den bredere amerikanske presse, da han hævede prisen på et ældre lægemiddel fra selskabet Turing Pharmaceuticals, som han også var topchef i, med 5.000 pct. Siden er han tilmed blevet anklaget for svindel.

Han blev derfor fjernet som adm. direktør i KaloBios kort før jul sidste år, hvor han ifølge Bloomberg også ejede omkring 50 pct. af aktierne inden konkurserklæringen.

Med kapitalindsprøjtningen fra Black Horse Capital vil biotelselskabet være i stand til at bevæge sig ud af konkursen og begynde at genskabe virksomheden. Samtidig vil man være i stand til at gennemføre sit opkøb af lægemidlet benznidazole til behandling af den tropiske parasitsygdom Chagas fra selskabet Savant Neglected Diseases, skriver Bloomberg.

Biotekselskab finder Shkreli-erstatning

Handlen Shkreli ikke nåede at afslutte

KaloBios appellerer beslutning om afnotering, men er på vej mod konkurs

Nasdaq vil afnotere KaloBios efter Shkreli og Turing fyrer

Medicinalfirma fyrer svindel-mistænkt topchef

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier