MedWatch

Handlen Shkreli ikke nåede at afslutte

Før den kontroversielle og nu bedragerisigtede medicinalchef Martin Shkreli blev anholdt i december, var han på nippet til at færdiggøre en ny handel, der skulle hjælpe Kalobios, som nu er på randen af konkurs endnu en gang.

Foto: Craig Ruttle/AP/Polfoto

Selskabet Savant Negelected Diseases kan ånde lettet op efter, at det er blevet gjort klart, at deres salg af lægemiddlet benznidazole til biotekselskabet Kalobios ikke gik igennem. Købet blev annonceret tilbage i december, før Kalobios adm. direktør, den nu bedragerisigtede Martin Shkreli, blev arresteret, men blev altså ikke afsluttet inden. Derfor er Savant stadig frit stillet til at finde en ny køber. Det skriver Biospace.

Benznidazole retter sig mod den sjældne parasitiske sygdom Chagas, som overføres via insektbid. Midlet blev solgt for 2 mio. dollars i forskudsbetalinger. Det var planen, at Kalobios skulle få fat i en orphan drug og fast track status hos FDA, hvilket skulle sikre hurtig godkendelse på det amerikanske marked.

Kalobios var tilbage i efteråret allerede på kanten af konkurs, da Martin Shkreli fra Turing købte sig ind i selskabet. Efter hans anholdelse er selskabet igen blev kastet ud i krise, og befinder sig nu i samme position. Langt fra at opkøbe nye midler, så ser de i stedet på mulighederne for at frasælge deres få aktiver, blandt andet et lægemiddel mod leukæmi.

KaloBios appellerer beslutning om afnotering, men er på vej mod konkurs

Nasdaq vil afnotere KaloBios efter Shkreli og Turing fyrer

Shkreli anholdt af FBI

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier