MedWatch

GSK-topchef: Giv mig tre år

GlaxoSmithKlines adm. direktør Andrew Witty har ikke mistet troen på selskabets afdeling for håndkøbsmedicin og beder om tre år til at forbedre lønsomheden i forretningsdelen.

Foto: Christine T. Nguyen/AP/POLFOTO

Storbritanniens største medicinalselskab, GlaxoSmithKline (GSK), oprettede sidste år et selskab rettet mod salg af håndkøbsmedicin og forbrugsvarer sammen med schweiziske Novartis, og selvom lønsomheden i selskabet lader noget tilbage at ønske, så har briternes topchef, Andrew Witty, ikke mistet troen på forretningsdelen.

Det skriver Bloomberg.

Den adm. direktør bad i kølvandet på GSK’s regnskab onsdag investorerne om tre år til at vise, at man kan tjene penge på salg af håndkøbsmedicin.

”Det er kun et år siden, vi forsøgte at udvinde værdi ved at skabe dette forbrugsvareselskab. Vi har sagt meget klart, at vi mener, at der er en rejse på tre år, før vi har marginstrukturen der, hvor den skal være,” sagde Andrew Witty ifølge Bloomberg på en telekonference efter regnskabet.

Driftsmarginen for forbrugsvareselskabet lå i fjerde kvartal af 2015 på blot 11,5 pct. mens GSK’s medicinalforretning viste en margin på 28,2 pct. og vaccineforretningens margin lå på 17 pct.

Der har tidligere været spekulationer om, at forbrugsvarekæmper som Reckitt Benckiser, Procter & Gamble og Unilever alle kunne være interesserede i at overtage forretningsdelen fra GSK.

Aktionærer efterspørger ny ledelse i GlaxoSmithKline

GlaxoSmithKline overvejer opsplitning

GSK rammer plet med forventninger

J&J og GSK investerer i ny milliardfond

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier