MedWatch

J&J og GSK investerer i ny milliardfond

Et kapitalselskab, der har spyttet penge i danske forretningseventyr som Skype og Genmab, spinder nu sin biotekportefølje ud i en ny milliardfond, som får anseelige beløb tilført fra Johnson & Johnson og GlaxoSmithKline til en ny fond.

Foto: Colourbox

Et nyt ventureselskab rettet mod biotekindustrien har set dagens lys og har allerede sikret sig pæne summer til en fond, der skal investere i life science-projekter i de tidlige stadier i Europa.

Det skriver Reuters.

Selskabet Index Ventures har således spundet sine biotekaktiviteter ud i det nye selskab Medicxi Ventures, mens man fortsat vil holde fast i sine aktiviteter i det andet forretningsben rettet mod teknologi-sektoren.

Index var blandt de første investorer til at spytte penge i teknologiske succeshistorier som Dropbox og Skype, der blev oprettet af danske Janus Friis, ligesom man også har investeret i det danske biotekselskab Genmab og det dansk-startede, men nu amerikansk-baserede selskab Egalet.

Det nye ventureselskab vil blive styret af det nuværende life science-hold fra Index Ventures og vil råde over samtlige koncernens biotekinvesteringer til en samlet værdi på 695 mio. pund (6,825 mia. kr.).

Og allerede tirsdag annoncerede Medicxi Ventures ifølge Reuters, at man havde rejst 210 mio. euro (1,57 mia. kr.) til den nye europæiske life science-fond, hvor medicinalselskaberne Johnson & Johnson og GlaxoSmithKline hver har leveret 25 pct. af den samlede pulje.

”Vi øger vores fokus på life science og investeringer i de tidlige stadier på tværs af Europa,” siger Francesco De Rubertis, der er partner i det nye ventureselskab. Han forventer, at 80-90 pct. af selskabets investeringer vil blive foretaget i Europa.

Ifølge nyhedsbureauet bliver Medicxi en af de største uafhængige selskaber, der investerer i life science-industrien i Europa.

Tidligere venturechef efterlyser danske fødselshjælpere

Søren Carlsen: Ny biotekbølge kan åbne for skandinavisk børs

London-borgmester vil lave 'mega' biotekfond

Egalet-aktionær kan score 10.000 pct. på Candy Crush

Kæmpe kurs-hop til biotekselskab

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier