MedWatch

GlaxoSmithKline overvejer opsplitning

Når GlaxoSmithKline er færdig med at integrere opkøbet af Novartis’ portefølje af ”consumer health”-produkter og vacciner, er der mulighed for, at GSK vil splitte forretningen op.

Foto: /ritzau/AP/Alastair Grant/

Under JP Morgans store investorkonference i San Francisco løftede GlaxoSmithKlines adm. direktør sløret for, at selskabet overvejer investorerne forslag om at splitte selskabet. Det vil i så fald tidligst ske om et til to år, når GSK er færdig med at integrere deres opkøb af Novartis ”consumer health”- og vaccineportefølje. Det skriver Bloomberg.

”Ved at løfte disse forretninger op til en global skala, skaber det for første gang muligheden for en anderledes struktur på længere sigt. Vi kommer stadig til at bruge et år eller to før integrationen er færdig,” sagde Andrew Witty til konferencen.

Meldingen kommer efter at flere investorer har opfordret selskabet til at splitte koncernen op. Blandt andet mener Joe Walters, der er manager for the Royal London U.K Income with Growth Trust, at der er mangel på synlighed på visse dele af selskabet, og hvis nogle af de områder blev lavet til spin outs, så kunne det øge deres værdi.

Andrew Witty luftede da også ideen om at lave netop den omtalte consumer health-division til et spin out, om end ikke i den nærmeste fremtid.

GSK gennemfører salg af Genmab-rettigheder

EU godkender gigantisk byttehandel

Novartis og GSK får grønt lys til milliardaftale

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier