MedWatch

Aktionærer efterspørger ny ledelse i GlaxoSmithKline

En række af GlaxoSmithKlines største aktionærer efterspørger en ny direktør i den britiske medicinalkoncern og nyt blod i koncernens bestyrelse.

Lederskabet i den britiske medicinalkoncern GlaxoSmithKline er ikke til alles smag, det står klart efter en række af selskabets største aktionærer har efterspurgte ændringer i toppen. Det skriver BioSpace.

Efterspørgslen ledes af London-afdelingen af hedgefonden Och-Ziff Capital Management, som ejer .5 pct. af GSKs aktier og Neil Woodford, som er med i top 20 over de største aktionærer i GlaxoSmithKline. De efterlyser, at GlaxoSmithKline først og fremmest går i gang med at finde en afløser for Andrew Witty, som har været adm. direktør siden 2008, hvor han overtog posten fra Jean-Pierre Garnier.

Aktionærer peger blandt andet på at salget og indtjeningen i GSK er faldet med henholdsvis 6 og 9 pct. siden han overtog roret. Dertil kommer en række skandalesager som har plaget selskabet – blandt andet en kinesisk korruptionsskandale, der kostede 500 mio. dollars, og en sag om ulovlig markedsføring af receptmedicin i USA, som endte med et forlig på 3 mia. dollars.

Men det er ikke kun den adm. direktør som står for skud fra aktionærerne. Och-Ziff ønsker også, at der posen bliver rystet i forhold til sammensætningen af selskabets bestyrelse, så koncernen kan få nyt blod til at medføre forandringer i selskabet.

Lokal satsning i Kina giver godkendelser til GSK og J&J

GSK-vaccine undersøges mod Zika-virus

GSK dropper eksemaftale med schweizisk biotekselskab

Forsiden lige nu

2017 var et rekordår for kapitalrejsninger i Skandinavien

Skandinaviske life science-selskaber rejste ligeså mange penge i 2017 som i de tre foregående år tilsammen, viser en ny rapport fra svenske Industrifonden. Sverige førte ikke overraskende an, men der var også fremgang at spore i Danmark og Norge.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier