MedWatch

GSK-vaccine undersøges mod Zika-virus

Britiske GlaxoSmithKline er i gang med at undersøge mulighederne for at anvende selskabets vaccineplatform til at behandle den farlige hjerneskadende Zika-virus.

Foto: Felipe Dana/AP/POLFOTO/arkiv

Medicinalselskaberne er tilsyneladende på vej til at gå i aktion mod den hastigt spredende Zika-virus. Mens franske Sanofi, som har udviklet verdens første, godkendte vaccine mod dengue, tidligere har meddelt, at man undersøger mulighederne for at anvende selskabets teknologi mod Zika-virus, melder britiske GlaxoSmithKline sig nu ifølge Reuters også på banen.

Selskabet er i gang med at foretage forundersøgelser for at evaluere, om dets vaccineteknologi er egnet til at behandle Zika-virus, som er blevet forbundet til hjerneskader i tusinder af spædbørn i Brasilien.

Senest har WHO vurderet, at den myggebårne virus er på vej til at spredes over hele Amerika. WHO skønner, at kun Canada og Chile vil gå fri af den frygtede virus, som for langt hovedparten af de smittede er ufarlig, da den alene giver influenzalignende symptomer.

Hvis bæreren er gravid, kan virus føre til misdannelser af babyer, der fødes med for små hoveder. Det kan give mere eller mindre alvorlige hjerneskader.

Statens Serum Institut (SSI) har for nylig opfordret danske kvinder, der er gravide eller ønsker at blive det, at overveje en ekstra gang, om deres tur til regionen er nødvendig.

 WHO: Farlig hjerneskadende virus spreder sig 

 GSK sender Ebola-vaccine til Liberia

 EMA rådgiver GSK om Ebola-vaccine 

Mere fra MedWatch

Evaxion sparer stort millionbeløb til klinisk forsøg gennem MSD-partnerskab

Efter Evaxion har indgået en samarbejdsaftale med amerikanske MSD, som stiller sit blockbuster-middel Keytruda frit til rådighed i et fase 2b-forsøg, står det danske biotekselskab til at spare i omegnen af 50 mio. kr. uden at skulle afgive nogen kommercielle rettigheder til en mulig kombinationsbehandling.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier