MedWatch

Lokal satsning i Kina giver godkendelser til GSK og J&J

Både GlaxoSmithKline og Johnson & Johnson har satset mere intensivt på Kina i det seneste stykke tid, og kombineret med stort behov for medicin til underbehandlede sygdomme ser det ud til at føre til hurtigere godkendelser.

Foto: Eugene Hoshiko/AP/POLFOTO/arkiv

De kinesiske lægemiddelmyndigheder, DFDA, har i den seneste tid godkendt to nye HIV-behandlinger fra henholdsvis GlaxoSmithKlines joint venture ViiV Healthcare og Johnsons & Johnsons datterselskab Xian Janssen. Godkendelserne tyder på, at selskabernes lokale satsning i Kina bærer frugt med en hurtigere vej igennem markedet. Det skriver FiercePharmaAsia.

Både GSK og Johnson & Johnson har i den seneste tid satset mere intensivt på partnerskaber med lokale aktører på markedet. Blandt andet skal den aktive ingrediens i GSK's HIV-behandling, Tivicay, produceres i Shanghai, mens Johnson & Johnson også har lavet flere aftaler med lokale selskaber om hepatitis B-behandling.

Derudover skader det nok heller ikke, at HIV fortsat er et voksende problem i Kina. I december blev der offentliggjort en rapport, som beskrev, at antallet af HIV-smittede borgere i Kina nu er oppe på 500.000, og det ser ikke ud til at falde lige foreløbig. Myndighederne sagde sidste år, at midler mod kræft og HIV kunne se frem til en hurtigere godkendelsesproces.

Det lokale samarbejde omkring HIV-behandling kan muligvis også være med til at restituere GSK's noget blakkede ry i Kina, efter selskabet sidste år blev idømt en bøde på 489 mio. dollars for at bestikke læger.

ViiV Healthcare og Janssen indleder nyt HIV-samarbejde

GSK opruster massivt på HIV-siden med milliardhandel

GSK fremviser gode HIV-data

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier