MedWatch

Google køber life science-selskab

Googles nye, ambitiøse forskningsenhed Google X har opkøbt et opstartsselskab med fokus på Parkinsons sygdom.

Foto: Life Labs/ PR

Teknologigiganten Google tilføjer nu nye aktiver til sit forskningsbaserede datterselskab Google X. Det skriver Bloomberg.

Google har således opkøbt det amerikanske opstartsselskab Lift Labs, der udvikler udstyr, der skal hjælpe patienter med neurodegenerative sygdomme såsom Parkinsons. Selskabet markedsfører bl.a. en type stabiliseringsudstyr kaldet Liftware, der indeholder bestik og nøgleholder og skal hjælpe folk med svære rystelser pga. sygdommene med at spise og låse døre op, skriver mediet.

”Deres rystelsesneutraliserende udstyr kan forbedre livskvaliteten for millioner af mennesker,” skriver Google ifølge Bloomberg i en pressemeddelelse og tilføjer:

”Vi vil også undersøge, hvordan deres teknologi kan bruges på andre måder til at forbedre forståelsen af neurodegenerative sygdomme som Parkinsons sygdom og essentiel tremor (rystelser, red.) og hjælpe folk med at leve med dem.”

De økonomiske detaljer fra opkøbet af Lift Labs oplyses ikke.

For et par måneder siden annoncerede Google X, at man havde indgået en aftale med medicinalgiganten Novartsi rettet mod udvikling af teknologikæmpen intelligente kontaktlinser til brug i behandling af øjensygdommen presbyopi (gammelmandssyn), samt til at måle diabetikeres blodsukkerniveau på en nemmere måde.

 Novartis og Google vil lave intelligente kontaktlinser 

 Google-selskab bruger milliarder på sygdomsbekæmpelse 

 Medicogiant frygter Google 

Læs artiklen fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier