MedWatch

GSK hårdt ramt af Kina-skandale

GlaxoSmithKlines salg af lægemidler og vacciner i Kina er faldet med hele 61 pct. i årets tredje kvartal i kølvandet på en omfattende korruptionsskandale i landet.

Foto: Colourbox

Igennem den seneste tid har den britiske medicinalgigant GlaoxSmithKline (GSK) været berørt af en omfattende korruptionsskandale i Kina. Og det er ikke kun koncernens omdømme, der har lidt et knæk efter beskyldninger om milliardbestikkelse af læger og embedsmænd i landet.

Den eskalerende skandale har således også sat sine tydelige spor på selskabets salg af lægemidler i landet i det seneste kvartal. Det skriver Reuters i forbindelse med offentliggørelsen af GSK's regnskab for tredje kvartal af 2013.

GSK's salg af lægemidler og vacciner er faldet med hele 61 pct. i Kina i de seneste tre måneder til 77 mio. pund – et kvartal hvor virksomhedens salg på andre markeder, samt den globale omsætning, ellers har ligget ganske stabilt.

Samtidig er den samlede indtjening forbedret markant pga. omfattende omkostningsbesparelser i selskabets F&U-afdeling, samt besparelser på sundhedshjælp til tidligere ansatte, som er gået på pension, skriver Reuters.

 GSK sparer sig til overskud 

Bliver i Kina

GSK's adm. direktør, Andrew Witty, slår over for mediet fast, at man ikke har nogen planer om at forlade det vigtige asiatiske marked.

Læs hele artiklen fra Reuters her.

Mere fra MedWatch

Biontech opretter mRNA-center i Australien

Det tyske biotekselskab Biontech, som står bag den mest udbredte vaccine mod covid-19, opretter nu et center i Australien, der både skal videreudvikle nye vacciner baseret på mRNA-teknologien samt kunne producere dem.

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 40

Zealand Pharma hentede den seneste uge 786 mio kr. gennem en rettet emission, mens biotekselskabet Biograil hev et partnerskab med den amerikanske gigant Eli Lilly i land. Og så blev der udskrevet folketingsvalg, som fik særligt ét spørgsmål til at fylde i vælgernes bevidsthed. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier