GSK-chef hjælper kinesiske myndigheder

GlaxoSmithKlines tidligere driftschef i Kina er vendt tilbage til landet, hvor han hjælper myndighederne med deres korruptionsundersøgelse af det britiske medicinalselskab. Virksomheden slår fast, at ex-direktøren gør det af sin egen fri vilje og ikke er blevet tilbageholdt.

Mark Reilly, som var driftsdirektør for GlaxoSmithKline (GSK) i Kina, da medicinalgiganten blev afsløret i omfattende korruption, samarbejder ifølge Reuters med de kinesiske myndigheder og hjælper dem med deres undersøgelse af selskabets korruption i det asiatiske land.

Mark Reilly forlod sin stilling pga. korruptionsanklagerne, men han er altså nu vendt tilbage til Kina for at hjælpe myndighederne – og det har han gjort af sin egen fri vilje, slår GSK fast.

”Mark arbejder tæt sammen med de kinesiske myndigheder i deres grundige undersøgelse, og han vendte frivilligt tilbage til Kina for at hjælpe dem,” udtaler en talsmand fra selskabet ifølge Reuters. Han tilføjer:

”Han mødtes for mange uger siden med de kinesiske myndigheder i Changsha for at give dem oplysninger og assistance. Han blev på intet tidspunkt tilbageholdt. Mark bliver nu i Kina for at hjælpe yderligere med undersøgelsen, hvis der bliver behov for det.”

Maoistisk skræmmetaktik

Den amerikanske avis Wall Street Journal har ellers tidligere kunnet berette om, hvordan myndighederne i Kina brugte nærmest Maoistiske forhørsmetoder og skræmmetaktikker mod ansatte fra vestlige selskaber, som var kommet under mistanke for korruption i landet.

Læs mere her: Avis: Den kinesiske inkvisition skræmmer vestlige selskaber

Korruptionsproblematikken har bredt sig til adskillige store medicinalselskaber i landet og også til andre industrier. Og analytikere fra Deutsche Bank har ifølge Reuters anslået, at den nuværende anti-korruptionskampagne vil vare ved i nogen tid og ramme både lokale og internationale selskaber.

GSK aflægger onsdag i næste uge kvartalsregnskab. Her får man måske et svar på, i hvor høj grad de kinesiske problemer har berørt selskabets forretning.

Læs hele historien fra Reuters her.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også