MedWatch

Korruptionsskandale presser medicinsalg i Kina

Virkningen af den omfattende korruptionsskandale, som har ramt en række globale medicinalselskaber i Kina, er så småt begyndt at vise sig i selskabernes salg af lægemidler. Endnu en medicinalaktør er under mistanke.

Foto: Colourbox

Den meget omtalte korruptionsskandale, som har spredt sig i den kinesiske medicinalindustri i løbet af de seneste par måneder, har sat sine tydelige spor i både lokale og internationale selskabernes salgstal. Det bekræfter flere store aktører overfor nyhedsbureauet Reuters.

”Der er en hel del forvirring herud. Der var en større effekt i august, og vi kan se, at effekten er mindre i september, men jeg tror, at vi formentlig vil se – i hvert fald i de næste par måneder – at der er turbulens i markedet i visse sektorer,” udtaler Chris Viehbacher, adm. direktør i Sanofi, ifølge mediet.

Og en salgsrepræsentant for GlaxoSmithKline – den virksomhed hvis salgspersonale satte gang i skandalelavinen i løbet af sommeren - bekræfter, at den britiske gigant ligeledes har set en nedgang i salget.

Skræmte læger

En del af forklaringen på salgsnedgangen skal findes i, at mange læger på de kinesiske hospitaler nægter at mødes med repræsentanter for industrien af frygt for at blive indlemmet i den omfattende skandale.

Samtidig forsøger de store multinationale selskaber også at holde lav profil, og det betyder at mange af dem simpelthen ikke sender deres repræsentanter ud til hospitalerne, men i stedet beder dem blive hjemme eller endda tage på ferie, skriver Reuters.

Flere selskaber i problemer

Siden GSK i juli som det første medicinalselskab blev beskyldt for bestikkelse af læger og embedsmænd, har den kinesiske korruptionsskandale spredt sig som ringe i vandet til andre selskaber og industrier.

De seneste virksomheder, der er blevet inddraget i skandalen, er franske Danones afdeling for modermælkserstatning, Dumex, og Alcon, som er afdelingen for øjenbehandlinger i den schweiziske medicinalkoncern Novartis. Det meddeler et andet erhvervsmedie, Bloomberg.

En kinesisk avis har onsdag beskrevet hvordan Alcons kinesiske afdeling har brugt penge beregnet til post-marketingsstudier til at bestikke læger ved mere end 200 hospitaler i landet, oplyser nyhedsbureauet.

Beskyldningerne mod Alcon er blevet fremsat af en tidligere ansat i Novartis, og koncernen har nu indledt en officiel undersøgelse af sagen.

Læs mere fra Bloomberg her eller Reuters her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier