Hårde år forude for Novo-rival

Analytikere forventer en markant salgsnedgang i den amerikanske medicinalvirksomhed Eli Lilly, som ikke skal forvente, at væksten vender tilbage i en lang årrække.

Det er hårde tider for den amerikanske gigant Eli Lilly, som står over for omfattende patentudløb og samtidig har oplevet en række kliniske skuffelser, der har fået selskabet til at skære dybt i medarbejderstaben. Men fremtiden ser ikke meget lysere ud. Det skriver avisen Indianapolis Business Journal.

Ifølge estimater, som avisen har indsamlet fra en række analytikere, vil koncernens omsætning falde med 14 pct. i 2014, og det forventes, at salget vil ligge lavere end niveauet i 2013 frem til 2020. Indtjeningen forventes at falde med hele 33 pct.

”Vi tror, det bliver svært at vise en omsætning som den i 2013 indtil omkring 2019 eller 2020. Og det er ikke godt nok til at medføre større indtjening end i dag,” skrev analytikeren Marc Goodman fra storbanken UBS ifølge Indianapolis Business Journal i en note den 3. oktober i forbindelsen med Eli Lilly’s investormøde.

Endnu flere nedskæringer

Det vil samtidig medføre endnu flere nedskæringer i den amerikanske koncern, som allerede har afskediget 5.600 medarbejdere, svarende til 13 pct. af arbejdsstyrken, og skåret gevaldigt i forskningsbudgettet.

Analytikerne forudser, at Eli Lilly vil trimme budgettet med omkring 12 pct. næste år og yderligere 13 procent over de næste fem år.

Selskabet selv indrømmer, at det er pressede tider, men lovede på investormødet, at selskabet vil ”vende tilbage til vækst” allerede i 2015. Men investorerne er stadig skeptiske, og i ugen efter mødet faldt selskabets aktie med 5 pct. til det laveste niveau i år, skriver avisen.

Læs hele artiklen fra Indianapolis Business Journal her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også