MedWatch

Op- og nedtur for Lillys kræftmedicin

En lægemiddelskandidat fra Eli Lilly har vist sig effektiv som behandling mod mavekræft. Men kliniske resultater giver ikke anledning til de store forhåbninger for medicinen som behandling mod brystkræft.

Foto: Colourbox

Amerikanske Eli Lilly har annonceret resultater fra to globale fase 3-studier med kræftmedicinen ramucirumab – den ene rettet mod behandling af mavekræft og den anden mod metastatisk brystkræft. Det oplyser medicinalkoncernen i en pressemeddelelse.

Studiet RAINBOW undersøgte Lillys kræftlægemiddel i kombination med paclitaxel i patienter med fremskreden mavekræft, og her levede medicinen både op til det primære end-point om en forbedring i general overlevelse, samt det sekundære end-point om en forbedring i såkaldt progressionsfri overlevelse i forhold til et placebomiddel.

Et tidligere studie har allerede vist at ramucirumab kunne forbedre både generel og progressionsfri overlevelse for patienter med fremskreden mavekræft, som havde fået det værre efter behandling med kemoterapi. Der pt. ingen behandlingsmuligheder for disse patienter i hverken USA eller Europa, oplyser selskabet.

Skuffer mod brystkræft

Til gengæld var der dårlige nyheder i det andet fase 3-studie, ROSE, hvor ramucirumab i kombination med docetaxel ikke formåede at demonstrere en forbedring i den progressionsfri overlevelse for patienter med metastatisk brystkræft i forhold til et placebomiddel.

”Vi er skuffede over, at dette brystkræft-studie ikke opfyldte sit primære end-point. Men nu hvor vi har to positive studier indenfor mavekræft, har Lilly stor tiltro til det bredere udviklingsprogram fro ramucirumab. Vi ser frem til yderligere fase 3-resultater for ramucirumab mod tarm-, hepatocellulær- (leverkræftsygdom, red.) og lungekræft, som forventes i 2014,” udtaler Richard Gaynor, som er VP for product development & medical affairs i Lilly Oncology, i meddelelsen.

Selskabet planlægger at præsentere data fra RAINBOW-studiet på en videnskabelig konference og ansøge omgodkendelse af ramucirumab i kombination med paclitaxel i den nærmeste fremtid. Mens man pt. ingen planer har, om at søge om godkendelse af lægemidlet til behandling af brystkræft.

 Novo-rival står over for gevaldige udfordringer 

Mere fra MedWatch

Novo Nordisk afsætter yderligere en milliard i fabriksbyggeri

Novo Nordisk udvider sidste års kæmpeinvestering på 17 mia. kr. med yderligere en mia. kr. til opførslen af endnu en fabrik i Kalundborg samt udvidelse af to nuværende produktionsanlæg. Omkring 420 nye stillinger ventes nu som samlet resultat.  

Evaxion sikrer sig mulighed for at rejse 100 mio dollar

Biotekselskabet Evaxion Biotech, der arbejder med udviklingen af vacciner og immunterapi baseret på kunstig intelligens, har sikret sig muligheden for at rejse 100 mio. dollar til finansieringen af selskabets drift i tider med uro på de finansielle markeder. Rettidig omhu, lyder det fra den adm. direktør.

Ny finansdirektør vil skabe forandring hos WSA

Høreapparatkoncernen WS Audiologys nye finansdirektør, Marianne Wiinholt, er den femte af slagsen siden fusionen i starten af 2019, og kun en måned inde i hendes ansættelse varsler hun store strukturelle ændringer. 

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier