MedWatch

Indisk medicinmilliardær på opkøbsjagt

Den indiske mangemilliardær Dilip Shanghvi, som står i spidsen for kopigiganten Sun Pharmaceuticals er parat til at foretage markante opkøb for at sikre, at selskabet vokser hurtigere end markedet.

Foto: Colourbox

Pengene sidder løst på den indiske dollar-milliardær Dilip Shanghvi.

Han er adm. direktør i Sun Pharmaceuticals, som er Asiens største producent af generiske lægemidler målt på markedsværdi. Og han er parat til at bruge store summer på en række markante opkøb af andre selskaber for at sikre en vækst, der overstiger det generelle marked. Det afslører han i et interview med erhvervsmediet Bloomberg.

”Mit mål er at finde en måde at få forretningen til at vokse hurtigere end konkurrenterne på. Vi fokuserer på at udpege produkter, som giver os muligheder for at operere på markeder med begrænset konkurrence,” siger Dilip Shanghvi til Bloomberg.

Siden 2001 har han foretaget ikke mindre end 11 opkøb, og rygterne vil vide, at han i løbet af i år også har forsøgt at overtage svenske Meda. Og den aggressive opkøbsstrategi vil man fortsætte med, afslører han.

Sun Pharmaceuticals evaluerer således 3-4 opkøbsmål hver eneste måned, siger han, men tilføjer, at selskabet ikke er på nippet til at lukke en handel på nuværende tidspunkt. Selskabet har planer om at udvide forretningen både i Japan og Europa, og Dilip Shanghvi er endda parat til at låne penge eller sælge yderligere aktier ”hvis det er et meget stort opkøb”, siger han til mediet.

Læs hele historien fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier