MedWatch

Medicinalfirmaer dropper sammenlægning

Amerikanske Taro Pharmaceutical og indiske Sun Pharma er blevet enige om sløjfe en aftale fra 2012 om en sammenlægning af de to selskaber.

Foto: colourbox

I august 2012 underskrev Taro Pharmaceutical og Sun Pharma en aftale om en sammenlægning af de to virksomheder. Men nu er selskaberne blevet enige om, at rive den aftale i stykker. Det meddeler tv-stationen CNBC-TV18.

Det sker fordi, man ikke kunne nå til enighed om en pris på den resterende aktieandel i Taro på 33,3 pct., som er eget af en række minoritetsaktionærer.

Minoritetsaktionærerne har siden starten været imod tilbuddet fra Sun Pharma, som ville gøre Taro til en fuldt ud integreret del af Sun, oplyser tv-stationen.

Det oprindelige tilbud lød på 24,5 dollar per aktie, men man fandt det urimeligt og en komite afslog derfor tilbuddet i maj 2012. I august forhøjede Sun så buddet til 39,5 dollar per aktie, hvilket ville betyde at de skulle betale 590 mio. dollar for aktieandelen.

Men flere af minoritetsaktionærerne var stadig imod buddet, og slog på, at Taro leverer mere end en tredjedel af Sun Pharmas salg og profit. CNBC-TV18 meddeler, at Taros aktie lå på 50,55 per aktie fredag – altså mere end ti dollar over den tilbudte pris.

Sun Pharma forklarer ifølge tv-stationen, at den daglige drift af Taro Pharmaceuticals vil fortsætte som hidtil.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 39

Et konsortium står til at overtage Ferrosan Medical Devices, der kan være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont. Derudover fortsætter kampen om medarbejderne i branchen, mens Novo Nordisk har indgået en ny aftale. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier