MedWatch

Novo-kopiprodukt godkendt i USA

Novo Nordisk kan meget snart vinke farvel til en stor bid af salget af et af selskabets diabetesmidler i USA, efter at en anden producent har fået myndighedernes endelige godkendelse af en kopiversion.

Foto: Colourbox

Indiske Sun Pharmaceutical har ifølge Reuters fredag fået de amerikanske tilsynsmyndigheders endelige godkendelse til at lancere selskabets generiske version af Novo Nordisk-produktet Prandin.

Diabetespillen Prandin og kombinationen med det meget ordinerede type 2-diabetes-lægemiddel metformin, der sælges som PrandiMet, havde et salg på omkring 200 mio. dollar i 2012 for Novo.

Godkendelsen følger i kølvandet på sidste måneds afgørelse ved de amerikanske domstole, hvor Novo Nordisk tabte en patentsag anlagt af bl.a. netop Sun Pharmaceutical.

Dermed kan Novo Nordisk meget snart vinke farvel til en markant del af Prandin-salget. I forbindelse med den tabte patentsag vurderede Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans, at det generiske produkt ville udradere den danske diabetesgigants salg.

 Sydbank: Generisk Prandin-konkurrence vil udradere salget

 Novo Nordisk taber patentsag i USA

 Novo i krig mod kopier

 Novo: Markedet sætter halvsløje odds i Prandin-sag 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier