MedWatch

Novo Nordisk taber patentsag i USA

To kopifirmaer har vundet en sag over Novo Nordisk om patentkrænkelse, og koncernen har dermed ikke længere eneret på opskriften på en af selskabets diabetespiller i USA.

Foto: Novo Nordisk

Novo Nordisk har tabt en patentsag vedrørende sin diabetespille Prandin (Repaglinid) i USA. Det fremgår af en fondsbørsmeddelelse fra tirsdag aften fra det danske medicinalselskab.

Novos anklager mod kopiselskaberne Sun Pharmaceutical og Paddock Laboratories, om at de bryder patentet, er dermed ikke gyldige. Med stemmefordelingen 2-1 stadfæster afgørelsen delvist en kendelse fra en distriktsdomstol i 2011.

"Denne kendelse støtter godkendelse og lancering af et generisk Repaglinid-produkt," skriver Novo Nordisk i meddelelsen.

Ved samme lejlighed blev det med stemmerne 3-0 fastslået, at Novo Nordisk ikke handlede forkert, da selskabet forsøgte at opnå patent. Det var en omstødelse af en tidligere kendelse, fortæller Novo Nordisk, der stadig føler sig overbevist om sit patents gyldighed.

"Novo Nordisk er fortsat overbevist om patentets gyldighed og er i gang med at vurdere afgørelsen. Novo Nordisk forventer at give en opdatering om sagen i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for første halvår af 2013 den 8. august," hedder det i meddelelsen.

I Europa er der allerede kopier på markedet af Prandin, eller Novonorm, som pillen hedder på vores længdegrader. Novo Nordisk solgte diabetespiller for 694 mio. kr. i første kvartal. Det var et fald på 3 pct., hvilket netop afspejlede kopikonkurrence i Europa og Kina. Novos salg af Prandin og Prandimet udgjorde sidste år 1,2 mia. kr. i USA.

Novo oplyste i sit kvartalsregnskab, at en række relaterede sager har afventet appeldomstolens afgørelse. Det gælder blandt andet et gruppesøgsmål, hvor en gruppe potentielle direkte indkøbere af Prandin hævder, at Novo Nordisk har overtrådt konkurrencelovgivningen ved at forsinke adgangen til kopiudgaver af Prandin.

Sydbank: Generisk Prandin-konkurrence vil udradere salget

Skelsættende dom om patent på menneskelige gener

Novo Nordisk skyder tilbage

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier