MedWatch

Immunterapier kan blive de næste megablockbustere

Flere brancheanalytikere ser et enormt potentiale i de nye immunterapier til behandling af kræft og forventer, at en række kandidater i de store selskabers pipelines kan opnå megablockbusterstatus.

Foto: Colourbox

De næste storsælgende produkter på det globale medicinalmarked kan meget vel gå hen og blive de såkaldte immunterapier til behandling af kræft. Det skriver hjemmesiden FierceBiotech i kølvandet på de seneste kliniske data på amerikanske Mercks kandidat i lægemiddelklassen, MK-3475.

Data fra et netop overstået fase 1b-forsøg med immunterapien viste således, at MK-3475 virkede i 24 pct. af de lungekræftpatienter, som deltog i studiet, mens 5 pct. oplevede en decideret formindskelse af deres tumorer. Det er ifølge hjemmesiden i tråd med data som Bristol-Myers Squibb har præsenteret for sin immunterapi, nivolumab, samt hvad Roche har fremvist for sin kandidat MPDL3280A.

 Roches nye lungekræft-middel kan være en ’game-changer’ 

FierceBiotech skriver videre, at analytikere fra investeringsbanken Leerink Swann, som har specialiseret sig inden for life science-området, anslår, at ”50 pct. af alle kræftbehandlinger kan involvere immunterapi i løbet af det næste årti”.

Samtidig har en anden analytiker fra Bernstein kigget lægemiddelklassen efter i sømmene, og her forventes det, at de tre omtalte immunterapier kan opnå topsalg på mellem 3 og 4 mia. dollar.

Læs hele historien fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Bavarian Nordic har fundet en amerikansk produktionspartner

Den amerikanske regering har allerede købt millioner af doser af Bavarian Nordics vaccine mod abekobber, og for at kunne honorere forventeligt mange flere ordrer fra den kant, har det det danske selskab fundet og allieret sig med en amerikansk produktionspartner, ligesom man er på udkig efter kontraktproducenter i resten af verden også.

GN vil søge om tilladelse til at sælge flagskib som otc-produkt

Dagen efter, at FDA, de amerikanske sundhedsmyndigheder, meldte sig klar med de endelige retningslinjer for salg af høreapparater i håndkøb, går GN Hearing nu i offensiven ved som det hidtil eneste danske selskab at ville søge om registrering af et af sine flagskibsprodukter - høreapparatet Jabra Enhance Plus som otc-produkt.

Lundbeck sætter ekstra skub i arbejdet med potentiel vækstmotor

Lundbeck skruer forud for en amerikansk ansøgning senere på året nu op for forberedelserne med brexpiprazol som behandling af vredesudbrud hos Alzheimers-patienter. Det sker, efter at midlet tidligere på sommeren har vist positive resultater i et fase 3-studie.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier