Immunterapier kan blive de næste megablockbustere

Flere brancheanalytikere ser et enormt potentiale i de nye immunterapier til behandling af kræft og forventer, at en række kandidater i de store selskabers pipelines kan opnå megablockbusterstatus.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

De næste storsælgende produkter på det globale medicinalmarked kan meget vel gå hen og blive de såkaldte immunterapier til behandling af kræft. Det skriver hjemmesiden FierceBiotech i kølvandet på de seneste kliniske data på amerikanske Mercks kandidat i lægemiddelklassen, MK-3475.

Data fra et netop overstået fase 1b-forsøg med immunterapien viste således, at MK-3475 virkede i 24 pct. af de lungekræftpatienter, som deltog i studiet, mens 5 pct. oplevede en decideret formindskelse af deres tumorer. Det er ifølge hjemmesiden i tråd med data som Bristol-Myers Squibb har præsenteret for sin immunterapi, nivolumab, samt hvad Roche har fremvist for sin kandidat MPDL3280A.

 Roches nye lungekræft-middel kan være en ’game-changer’ 

FierceBiotech skriver videre, at analytikere fra investeringsbanken Leerink Swann, som har specialiseret sig inden for life science-området, anslår, at ”50 pct. af alle kræftbehandlinger kan involvere immunterapi i løbet af det næste årti”.

Samtidig har en anden analytiker fra Bernstein kigget lægemiddelklassen efter i sømmene, og her forventes det, at de tre omtalte immunterapier kan opnå topsalg på mellem 3 og 4 mia. dollar.

Læs hele historien fra FierceBiotech her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også