MedWatch

Immunterapier kan blive de næste megablockbustere

Flere brancheanalytikere ser et enormt potentiale i de nye immunterapier til behandling af kræft og forventer, at en række kandidater i de store selskabers pipelines kan opnå megablockbusterstatus.

Foto: Colourbox

De næste storsælgende produkter på det globale medicinalmarked kan meget vel gå hen og blive de såkaldte immunterapier til behandling af kræft. Det skriver hjemmesiden FierceBiotech i kølvandet på de seneste kliniske data på amerikanske Mercks kandidat i lægemiddelklassen, MK-3475.

Data fra et netop overstået fase 1b-forsøg med immunterapien viste således, at MK-3475 virkede i 24 pct. af de lungekræftpatienter, som deltog i studiet, mens 5 pct. oplevede en decideret formindskelse af deres tumorer. Det er ifølge hjemmesiden i tråd med data som Bristol-Myers Squibb har præsenteret for sin immunterapi, nivolumab, samt hvad Roche har fremvist for sin kandidat MPDL3280A.

 Roches nye lungekræft-middel kan være en ’game-changer’ 

FierceBiotech skriver videre, at analytikere fra investeringsbanken Leerink Swann, som har specialiseret sig inden for life science-området, anslår, at ”50 pct. af alle kræftbehandlinger kan involvere immunterapi i løbet af det næste årti”.

Samtidig har en anden analytiker fra Bernstein kigget lægemiddelklassen efter i sømmene, og her forventes det, at de tre omtalte immunterapier kan opnå topsalg på mellem 3 og 4 mia. dollar.

Læs hele historien fra FierceBiotech her.

Mere fra MedWatch

Prisstigninger på medicin får hver femte til ikke at købe

Én ud af fem patienter i en ny undersøgelse har det seneste år oplevet ikke at have råd til at købe deres ellers lægeordineret medicin – blandt andet på grund af de prisstigninger, der sker som følge af, at priserne bliver forhandlet hver 14. dag.

Rekordmange danske virksomheder på sundhedsmesse i Mellemøsten

Antallet af danske life science-virksomheder, der i år deltager på messen Arab Health i Dubai, slår rekord, og det giver god mening, for messen, der skydes i gang i dag, mandag, er den vigtigste i Mellemøsten, der er blevet et yderst attraktivt eksportmarked for leverandører af blandt andet medicoteknisk udstyr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier