MedWatch

Ny Siemens-chef fyrer 15.000

Siemens' nye adm. direktør Joe Kaeser vil nedlægge 15.000 stillinger i koncernen i et forsøg på at følge med de nærmeste konkurrenter.

Siemens har haft svært ved at opnå de profitmål, som selskabet har opstillet for sig selv, og man er langsomt begyndt at falde efter konkurrenter som General Electric og ABB Ltd. Det fik i løbet af sommeren Siemens til at fyre den daværende adm. direktør Peter Loescher.

 Siemens-topchef smidt på porten 

Og nu har koncernens nye adm. direktør Joe Kaeser udvidet en allerede planlagt fyringsrunde til at inkludere dobbelt så mange stillinger som tidligere i et forsøg på at nedbringe omkostningerne og øge profitten. Det skriver erhvervsmediet Bloomberg.

Dobbelt op

Det betyder, at Siemens i stedet for de planlagte 8.000 stillinger nu vil fyre hele 15.000 medarbejdere – svarende til 4 pct. af den globale arbejdsstyrke. En tredjedel af disse stillinger vil være fra hjemlandet Tyskland, oplyser mediet.

Siemens begår sig på en lang række markeder og industrier, herunder også medico-markedet.

Bloomberg skriver, at selskabet i Tyskland vil fyre 2.000 medarbejdere fra industri-afdelingen, 1.400 fra energisektoren og 1.400 fra afdelingen for infrastruktur, samtidig vil man også fjerne 200 administrative stillinger frem mod september 2014.

Der meldes ikke noget om i hvor høj grad fyringsrunden vil berøre medico-afdelingen Siemens Healthcare.

Læs hele historien fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier