MedWatch

Eksdirektør vil købe Siemens-afdeling

En tidligere direktør for Siemens’ høreapparatdivision, som for år tilbage gik over til konkurrenterne, vil ifølge erhvervsmediet Bloomberg opkøbe sin gamle afdeling.

Valentin Chapero, som tidligere har stået i spidsen for høreapparatafdelingen i Siemens AG menes, at være interesseret i at opkøbe sin tidligere division. Det skriver Bloomberg, som har talt med unavngivne personer tæt på begivenhederne.

Valentin Chapero forlod Siemens i 2002 til fordel for den schweiziske konkurrent Sonova. Her forlod han sin stilling som adm. direktør i marts 2011, efter beskyldninger om insiderhandel i en sag, som han dog sidenhen blev frikendt i.

Sidste år grundlagde han så investeringsselskabet Valaremo, og det er dette firma, som menes at skulle stå for opkøbet af Siemens-afdelingen, afslører de anonyme kilder overfor Bloomberg.

Den tidligere Siemens-direktør er eftersigende tiltænkt en direktørrolle i det nye selskab, mens investeringsselskabet skal stå for finansieringen.

Frasalg faldt til jorden

Kilderne siger til mediet, at Siemens førte forhandlinger om et frasalg af afdelingen allerede i 2010, men at det hele faldt til jorden, da ingen kunne matche den pris på omkring 2 mia. Euro, som koncernen forlangte.

Koncernen, som i den forgangne måned fyrede topchefen og forfremmede den tidligere finansdirektør Joe Kaeser til adm. direktør, vil først have overstået planlagte frasalg af andre divisioner, inden man overvejer fremtiden for høreapparatforretningen, siger kilderne, og et salg kan derfor tidligst komme på tale til næste år.

Siemens-CEO: Vi er ikke i krise

Siemens-topchef smidt på porten 

Læs hele historien fra Bloomberg her.

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier