MedWatch

Medico-udstyr skal have unikke koder i USA

De amerikanske myndigheder vil udstyre alt medicinsk udstyr med unikke koder, så man lettere kan opdage og holde styr på sikkerhedsproblemer i forbindelse med udstyret.

De amerikanske evalueringsmyndigheder, FDA, besluttede fredag i den forgangne uge at vedtage en ny regel, der kræver, at alt medicinsk udstyr skal have en unik kode. Det skriver Reuters og tilføjer, at det er en beslutning, der har været imødeset med stor forventning.

De unikke koder skal efter planen gøre det lettere for myndighederne at overvåge udstyret, holde øje med eventuelle sikkerhedsproblemer og udstede tilbagekaldelser af udstyret, hvis det bliver nødvendigt.

De såkaldte unique device identifiers (UDI) skal samles i en database, som skal fungere som et søgbart referencekatalog for myndighederne.

Det nye UDI-system skal langsomt tages i brug i løbet af en årrække, oplyser Reuters. Og i første omgang vil FDA fokusere på medicinsk udstyr, som traditionelt har været forbundet med sikkerhedsproblemer, såsom hjerteudstyr og ledimplantater.

Læs nyheden fra Reuters her.

 Er FDA på vej mod omfattende omstrukturering?

 FDA foreslår ny medico-regel

 FDA ind i privat samarbejde

 FDA: Vi godkender medico hurtigere 

Mere fra MedWatch

Genmab-partner trækker sig fra samarbejde

Abbvie ønsker ikke længere at udvikle en fælles kræftkandidat med Genmab, men biotekselskabet skal stadig betale royalites af et eventuelt fremtidigt salg ved kommercialisering.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier