MedWatch

Medico-udstyr skal have unikke koder i USA

De amerikanske myndigheder vil udstyre alt medicinsk udstyr med unikke koder, så man lettere kan opdage og holde styr på sikkerhedsproblemer i forbindelse med udstyret.

De amerikanske evalueringsmyndigheder, FDA, besluttede fredag i den forgangne uge at vedtage en ny regel, der kræver, at alt medicinsk udstyr skal have en unik kode. Det skriver Reuters og tilføjer, at det er en beslutning, der har været imødeset med stor forventning.

De unikke koder skal efter planen gøre det lettere for myndighederne at overvåge udstyret, holde øje med eventuelle sikkerhedsproblemer og udstede tilbagekaldelser af udstyret, hvis det bliver nødvendigt.

De såkaldte unique device identifiers (UDI) skal samles i en database, som skal fungere som et søgbart referencekatalog for myndighederne.

Det nye UDI-system skal langsomt tages i brug i løbet af en årrække, oplyser Reuters. Og i første omgang vil FDA fokusere på medicinsk udstyr, som traditionelt har været forbundet med sikkerhedsproblemer, såsom hjerteudstyr og ledimplantater.

Læs nyheden fra Reuters her.

 Er FDA på vej mod omfattende omstrukturering?

 FDA foreslår ny medico-regel

 FDA ind i privat samarbejde

 FDA: Vi godkender medico hurtigere 

Mere fra MedWatch

Nyt forsøg med risikodeling på vej

Både Dansk Erhverv og Lif glæder sig over, at endnu en forsøgsordning med risikodeling på lægemiddelområdet tegner sig i horisonten. Ordningen, der er på tegnebrættet, har dog plads til forbedringer, lyder det.

WSA fusionerer selvstændig forhandler ind i koncernen

Hørekoncernen WS Audiology har på papiret lukket forhandleren Coselgi for i stedet at indlemme den i WSA-koncernen. Det sker for at simplificere WSA-forretningen både juridisk og regnskabsmæssigt, lyder forklaringen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier